(AVDIO) Grema na kafe z Robertom Levstkom: Najprej rečemo, šele potem razmišljamo

Miha Dajčman Miha Dajčman
13.05.2020 01:00

Robert Levstek je odgovorni urednik Radia Maribor, ki je v ponedeljek praznoval 75 let oddajanja, pa tudi voditelj prireditev in glasbenik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Svobodo si moramo izboriti, dali nam je ne bodo," pravi odgovorni urednik Radia Maribor Robert Levstek.
Andrej Petelinšek

V predprostoru studia Radia Maribor v RTV-centru pod Pekrsko gorco sta bila na mizi ostanek torte in šampanjec, v ponedeljek so namreč zaposleni z razlogom nazdravili, praznovali so 75. obletnico začetka oddajanja takrat Radia Svobodni Maribor. Zdajšnji odgovorni urednik prvega radia na Štajerskem Robert Levstek nam je razkazal pred kratkim obnovljeni studio, ogledali smo si ga z zaščitno masko na glavi, potem pa se odpravili v drug prostor. Pogovor za rubriko Grema na kafe je po osmih tednih videoklicev preko aplikacije Skype znova potekal v živo, na primerni razdalji.
Kako se spominjate Radia Maribor pred vašim prihodom?
"Je radio mojega otroštva, doma smo ga zmeraj poslušali. Kaj drugega tako ni bilo. Spomnim se, vstajali smo pred šolo in vrtcem. Jutranji program, ob 6.20 je bil na vrsti horoskop. Spomnim se Radijskih tribun, Brede Čepe, Jožeta Jagodnika in nekaterih legendarnih kolegov. Spomnim se Spidija in Gogija, Pojočega srebrnega klobučka, ob sredah smo snemali kasete in takrat je to bilo videti zelo imaginarno - tam nekdo nekaj govori. Potem pa se nekako znajdeš v tej vlogi, življenje te zapelje. Znašel sem se na RTV Slovenija, najprej na Radiu Si pred dvanajstimi leti. Po nekaj letih dela v različnih jezikih, v posebnem okolju, sem prestopil na Radio Maribor kot novinar, voditelj. Vsi deli radia so me zanimali. Rad sem delal teren, program, prispevke, informativni ali dnevni program, pogovore, montiral kak video. Bilo mi je zanimivo."
Pogovoru prisluhnite na povezavi TUKAJ.
{soundcloud}https://soundcloud.com/vecerpodkast/grema-na-kafe-robert-levstek{/soundcloud}

Robert Levstek
Andrej Petelinšek
Robert Levstek
Andrej Petelinšek
Robert Levstek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta