(FOTO) Cvetlični trend, ki povezuje vintage slog in folkloro

Jasna Marin Jasna Marin
04.01.2023 03:00

Se z nostalgijo spominjate mladosti in reči, ki ste jih uporabljali v preteklosti? Tudi cvetlični slog, ki vam ga predstavljamo, spodbuja, da zakrpamo in popravimo, kar lahko, ter tako rečem podarimo novo življenje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Thejoyofplants.co.uk

Med sveže hortikulturne smernice za leto 2023, ki jih je pripravila Nizozemska cvetlična zbornica, je trend, ki se imenuje Vintage folklora.

Povezovanje in iskanje harmonije

Osnovni vzgib, iz katerega se je porodila ideja za trend, ki združuje vintage slog in folkloro, je okorelost družbe, v kateri čutimo izgubo medsebojne povezanosti in harmonije, kot tudi izgubo spoštovanja do obrtniških izdelkov. Trend, imenovan Vintage folklora, želi obuditi povezanost med ljudmi in spoštovanje do tradicije. Zasnujete ga lahko z različnimi izdelki in materiali, ki niso vedno popolni, temveč so odkrušeni, zlomljeni in nato ponovno zlepljeni ali popravljeni. Rezultat tega je notranjost s prijetno, toplo atmosfero.

Thejoyofplants.co.uk

Spogledovanje s preteklostjo

Za ta trend lahko izberete mehko pohištvo okroglih oblik, si omislite barvite ploščice na steni in denimo mizo pogrnete s prtom, ki je sešit kot krpanka iz starih cunj. Cvetlični šopki tega sloga so pisani in divji, z detajli iz suhega cvetja. Skladno s tem slogom so rastline povsod v prostoru, vsaka od njih je dragocena, tudi tista, ki je navidez neprilagojena.

Materiali, ki so primerni za ta trend, se spogledujejo s 70. leti prejšnjega stoletja: džersi, žamet, kvačkane in pletene tkanine, furnir, ploščice in barvita keramika. Barvna paleta, ki se poda v vintage interjer, je vesela in raznolika, na prvi pogled se barve celo nekoliko tepejo med seboj. Katere odtenke uporabiti? Naravne in svetle, tudi pastelne, ki jih pogumno dodajajte k temnejšim barvam.

Temeljni poudarki tega trenda so: raznolikost, spoštovanje do rokodelskih izdelkov, pozornost do življenjskega cikla izdelka, barvitost kolekcij, rustikalnost, ustvarjalnost, vplivi iz 70-ih in majhni cvetlični vzorci (millefleur).

Thejoyofplants.co.uk
Thejoyofplants.co.uk
Thejoyofplants.co.uk
Thejoyofplants.co.uk
Thejoyofplants.co.uk
Thejoyofplants.co.uk
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta