KVADRATI

(FOTO) Bi na stenah kopalnice raje kot keramiko imeli tapeto? Potem morate vedeti to

Jasna Marin Jasna Marin
19.01.2023
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Feathr

V zadnjih letih se je v kopalnici razširila uporaba dekorativnih betonov ter barv iz lateksa in epoksida, ki omogočajo moderen videz kopalnice brez fug, tudi v predelu prhe. Največja prednost teh materialov je, da jih je mogoče izdelati v ogromno barvnih kombinacijah in izvesti v različnih površinskih obdelavah, od polirane do bolj grobe površine.

Shutterstock

A tudi tapete se vse pogosteje pojavljajo v kopalnici. Pri tem moramo biti pozorni, da ne izberemo tistih iz naravnih materialov. Kaj torej uporabiti?

WallPepper

Z vinilno prevleko

Najpogosteje se v sanitarnih prostorih na eni steni ali zgolj delu stene uporabljajo tapete, obdelane z vinilno prevleko. Te so praviloma vodoodporne, a strokovnjaki kljub vsemu poudarjajo, da so uporabne zgolj na stenah, ki niso neposredno v stiku z vodo. Tapeta z vinilno prevleko se zato dobro obnese na steni za umivalnikom, ne pa v pršnem prostoru.

WallPepper

Stkane iz steklenih vlaken

Obstaja tudi rešitev, ki ljubiteljem slikovitosti in estetike omogoča uporabo tapet v mokrem delu kopalnice. Z inovativnim sistemom – vodoodpornimi tapetami iz steklenih vlaken – je snovalcem tapet uspelo zasnovati dekorativno oblogo, ki je namenjena prav za vlažne prostore, torej kopalnice, velnese, fitnese. Takšen sistem so denimo razvili in patentirali pri italijanskem podjetju Wall&Decò.

Tapete iz steklenih vlaken so, kot kaže, zelo odporne ne le proti vodi in vlagi, temveč tudi proti porumenelosti, udarcem, odrgninam in detergentom. S posebnim lepilom se zlahka nanašajo na betonsko steno, mavčne plošče, gradbeni omet, PVC, steklene ali keramične površine. Zato je sistem primeren za vgradnjo ne le na nove, temveč tudi na obstoječe, stare kopalniške površine, kar omogoča hitro obnovo prostora.

WallPepperWallPepper
WallPepper
WallPepper
WallPepper
WallPepper
WallPepper
Wall&Decò
Wall&Decò
Wall&Decò
Wall&Decò
WallPepper
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?