(FOTO) Barviti dom glasbenika, ki ima v stanovanju bondovsko komodo

Jasna Marin Jasna Marin
28.12.2022 04:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Essential Home

Alex Pall, član z grammyjem nagrajenega dueta The Chainsmokers, ki si je svetovno slavo prislužil s skladbami Don't Let Me Down, This Feeling, Paris, All We Know …, je pred nekaj leti na Hollywood Hillsu kupil hišo, zgrajeno v tridesetih letih preteklega stoletja. Obnovili so jo v osemdesetih in nato še enkrat v devetdesetih letih preteklega stoletja. Takrat je dobila industrijski pridih, kar je navdušilo glasbenika.

Za opremljanje svoje nove nepremičnine je Alex najel profesionalno pomoč. In takrat se je v hiši zgodila prava čarovnija: notranja opremljevalka Peti Lau je dodobra izkoristila dejstvo, da ima glasbenik rad izzive in da ima bogato zbirko umetnin. Ustvarila sta svojevrstno rezidenco, v kateri kraljuje eklekticizem.

Essential Home

Najprej je bila oranžna zofa

Še preden je oblikovalka stopila v hišo, je Alex v dnevno sobo namestil oranžno žametno zofo in stene oblepil s tapeto z naravnim zelenim motivom. Lauova se je odločila ohraniti ta džungelski motiv in ga nadgradila s klubsko mizico, izdelano iz naravnih materialov, ter okrasnimi blazinami v živalskih in plemenskih vzorcih.

Essential Home


Paleta oranžnih, zelenih in modrih odtenkov na sliki Hassana Hajjaja, v katerem Lauova vidi nekakšnega maroškega Andyja Warhola, se ponavlja na psihedelično razmetanih okrasnih blazinah blagovne znamke Silken Favours in turški vintage preprogi, položeni čez večjo preprogo iz jute. Lauova pravi, da se s klasično antično preprogo lepo stabilizira pestro barvno dogajanje v prostoru.

Essential Home

Iz neskončne radovednosti se je rodil aristofreak

"Zdelo se mi je, kot da je eklekticizem vgrajen v to hišo," pravi Peti Lau, v Izraelu rojena Američanka kitajsko-vietnamskih korenin. Mednarodno priznano notranjo oblikovalko so v preteklem desetletju projekti vodili v Los Angeles, London in Brighton v Veliki Britaniji, Koh Samui na Tajskem ter v Indijo in na Mauritius. Neskončna radovednost in želja po raziskovanju sta jo na koncu pripeljali v New Yorku, kjer zdaj živi in dela.

Svoj prepoznavni oblikovni slog je Peti Lau poimenovala aristofreak. Nanj je precej vplivala njena ljubezen do umetnosti, potovanj in različnih življenjskih slogov; navdihe izraža z eklektičnimi barvami, vzorci in teksturami, s katerimi v vseh prostorih zlahka ustvari romantično vzdušje.

Essential Home
Essential Home

Mešanje desetletij in barv

V hiši na Hollywood Hillsu je notranja oblikovalka zelo samozavestno zmešala desetletja in barve ter v posamezne prostore vključevala različna dela iz Pallove velike zbirke sodobne umetnosti. Prav s tem pristopom je zagotovila, da se zdijo prostori med seboj močno povezani, čeprav se je dela sprva lotila z drugačnim ciljem. "Menila sem, da bo najbolje, če se bom opremljanja vsakega prostora lotila tako, kot bi šlo za popolnoma drugo, edinstveno okolje," nam je zaupala.

Jedilnica je prostor izrazitih kontrastov, tudi kuhinja je zelo neobičajna. Zlasti v večernih urah so neonske luči in psihedelične barve tiste, ki poskrbijo za posebne učinke.

Essential Home
Essential Home
Essential Home
Essential Home

Glavno spalnico, ki je nekoliko bolj umirjena in opremljena tudi s klavirjem, zaznamuje šarm starega sveta, prirejen za moderno življenje. Spalnica za goste pa je živobarvna kot le kaj.

Essential Home

Eden od najljubših lastnikovih prostorov je zasebni glasbeni kotiček, v katerem so združeni spominki, glasbila in osvojena priznanja.

Essential Home


Essential Home

Bondova komoda

Med edinstvenimi detajli v Pallovi dnevni sobi je komoda Monocles blagovne znamke Essential Home, ki so jo navdihnili filmi o Jamesu Bondu. Ohišje in tanke noge komode so izdelani iz trdega orehovega lesa, njena vrata pa iz pozlačene medenine z zanimivim vzorcem različno velikih krožnih odprtin, kar ji daje prepoznaven značaj. Monocles je krasen primerek za vse ljubitelje retro pohištva v slogu petdesetih in šestdesetih let preteklega stoletja in se čudovito poda v eklektično stanovanje.

Essential Home

Med rastlinami in kamni

V zavetju hiše je mogoče posedeti tudi ob pravem drevesu, a v čisto posebnem ambientu. Aristofreak z eklektičnimi barvami in šarmom starega sveta pa ni omejen zgolj na interier, temveč je oblikovalka svoj prepoznavni slog uspešno prenesla tudi na bivalni vrt, v katerem se bo glasba dua The Chainsmokers zagotovo zapisala med kamne.

Essential Home
Essential Home
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?