zadnje objavljene

pogledi

več
Paola Subacchi, profesorica mednarodne ekonomije na londonski univerzi Queen Mary Global Policy Institute, Project Syndicate

mnenje

več

Začelo se bo točno čez dve leti

P. V.
08.02.2023 04:48
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trg Evropa v Novi Gorici, srečišče obeh prestolnic 
Epk Nova Gorica/Leo Caharija

V Novi Gorici so včeraj točno opoldne razglasili uradni datum odprtja Evropske prestolnice kulture Nova Gorica 2025 - 8. februar 2025. Datum je istočasno obelodanila tudi ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko ob branju Prešernove poezije pred Prešernovim spomenikom v Ljubljani. Uradni nagovor v Novi Gorici je imel direktor zavoda EPK Gorazd Božič.

"Osmega februarja 2025 se bosta obe Gorici pretvorili v scenografijo otvoritvene slovesnosti, ki bo dogodku primerno razkošna, režirala pa jo bo režiserka, scenaristka in dramska igralka mag. Neda Rusjan Bric," so napovedali ob tej priložnosti. Prireditev se bo imenovala Od postaje do postaje in bo potekala ob poti med železniškima postajama v Gorici in Novi Gorici. Obiskovalce bo vodila od točke do točke (postaje), kjer jim bodo sodelujoči predstavili celoletno dogajanje v okviru EPK. Hkrati so včeraj datum otvoritvene slovesnosti razglasili tudi v italijanski Gorici, z ekipo ga je obelodanil goriški župan Rodolfo Ziberna.

Datum je pomenljiv, še več pa pomeni, da že dve leti vnaprej vedo, kdaj bo odprtje in kdo bo zanj poskrbel. To bi moralo biti dobro znamenje. 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?