Hugu Wolfu v spomin

mh
30.08.2021 06:00
Koncert komornega zbora, poimenovanega po skladatelju, ob 160. obletnici Wolfovega rojstva
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Komorni zbor Hugo Wolf
Andrej Petelinsek

Danes, 30. avgusta, bo ob 19.30 v Zavodu Antona Martina Slomška, Vrbanska 30 v Mariboru, koncert ob 160. obletnici rojstva skladatelja, ki je del svoje zgodnje mladosti preživel v Mariboru in tukaj začel skladati, Huga Wolfa. Komorni zbor, poimenovan po velikem slovensko-avstrijskem skladatelju, bo nastopil v počastitev (sicer lanske) Wolfove obletnice. Končno se bo tudi Maribor poklonil velikemu skladatelju.

Na programu bodo Italijanska pesmarica - 1. zvezek Huga Wolfa, nastopile bodo kot solistke sopranistke Eneja Lina Berglez, Renata Krajnc, Lucija Krašovec, Dora Ožvald in Terezija Potočnik, mezzosopranistka Barbara Juteršek, tenorista Bogdan Stopar in Mitja Krajnc, baritonist Aleš Marčič (vodja zbora), basbaritonist Blaž Stajnko, basist Marko Mandir in pianistka Adriana Magdovski. Izvedli bodo tudi Wolfov Im stillen Friedhof za soliste, mešani zbor in klavir. Vstopnine ni.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta