KRONIKA

V zaporu se je javil slovenski ubežnik, ki je bil uvrščen na evropski seznam najbolj iskanih oseb

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Pevec ni več na seznamu najbolj iskanih oseb, saj se je po dobrem letu in pol prejšnji teden sam javil na prestajanje zaporne kazni v zaporu na Dobu.
Enfast

Na seznamu najbolj iskanih evropskih ubežnikov je 93 oseb. Zato sta Europol in Evropska mreža za aktivno iskanje pobeglih oseb (Enfast) v letošnji kampanji s sloganom "Lahko jih pomagate razkriti. #GameOver", v kateri  sodelujejo  tudi  slovenski  policisti, v iskanje vključila tudi tri osebe, ki jih išče Slovenija. 

Dve sta povezani s tihotapljenjem in preprodajo drog, tretjo iščejo zaradi oboroženega ropa. Kot so nam danes sporočili iz policije, so enega od slovenskih ubežnikov že črtali s seznama iskanih oseb Enfasta. "37-letni moški, iskan zaradi prestajanja kazni zaradi kaznivih dejanj zlorabe prostitucije in neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami, je konec preteklega tedna sam zglasil na prestajanje kazni," so sporočili s policije.

Po naših podatkih se je na prestajanje zaporne kazni v zapor na Dobu sam javil ubežnik Aleš Pevc, ki je bil uvrščen na seznam najbolj iskanih ubežnikov v EU. Skupaj z Lauro Teuto Kovče je bil na ljubljanskem okrožnem sodišču obsojen, ker da je izkoriščal stisko več žensk iz Srbije ter BiH, ki so morale spolno zadovoljiti tudi po deset moških na dan. Pevec je sodeloval tudi pri nakupu večjih količin droge. Ko ga je višje sodišče v Ljubljani pravnomočno obsodilo na šest let in pol zapora, je izginil. Pevc naj bi se bil skrival v eni izmed držav nekdanje Jugoslavije, najverjetneje v Bosni in Hercegovini.

Na omenjenem seznamu iskanih in posebno nevarnih oseb je tudi Mladen Samardžija. Dvaintridesetletnega Samardžijo, v podzemlju poznanega tudi pod vzdevkom Maki, Slovenija išče zaradi sodelovanja z mednarodno kriminalno združbo, slovensko podružnico zloglasnega Kavaškega klana. Iz pravnomočne obtožnice izhaja, da je nadzoroval nakup in premike droge, rekrutiral pa tudi nove člane. Tretja iskana oseba je Radomir Cvijanović, ki ga Slovenija išče zaradi oboroženega ropa. 

Na policiji pravijo, da omenjena kampanja  dosega  pomembne  uspehe  z objavo iskanih oseb na spletni strani www.eumostwanted.eu, tako  zaradi neposrednih prijetij, kot tudi koristnih namigov, ki pripeljejo do dejanskih aretacij. Pri vsaki taki kampanji pa se tudi  več ubežnikov samih preda zaradi prevelikega pritiska nanje.

Policija pa še prosi, da tisti, ki bi imeli kakršnekoli podatke o iskanih osebah, to posredujejo na anonimni telefon policije 080 1200, lahko pa tudi na elektronski naslov skupine za ciljno iskanje oseb: fast@policija.si. Nekatere od oseb, ki jih trenutno  išče  slovenska policija, si lahko ogledate na spletni strani Iskane osebe.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?