V strmoglavljenju letala L-410 umrlo 16 potnikov, sedem je poškodovanih

10.10.2021 10:23
L-410 Turbolet češkega proizvajalca je dvomotorno visokokrilno lahko transportno/potniško letalo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razbitine potniškega letala L410. 
Reuters

V strmoglavljenju letala L-410 Turbolet v ruski regiji Tatarstan je umrlo 16 ljudi, sedem jih je bilo poškodovanih, poroča Reuters. Na letalu je bila skupina padalcev, dodaja agencija TASS. Tamkajšnje ministrstvo za zdravje je sporočilo, da so preživele prepeljali v lokalno bolnišnico, zdravstveno stanje enega izmed poškodovanih je zelo resno, poroča DW.com. 

Reševalci so sedem potnikov živih rešili iz razbitin letala, ki ga poganjata dva motorja in je namenjeno prevozu potnikov na kratke razdalje. Najpogosteje ga uporabljajo manjše letalske družbe in vojska. Letalo češkega proizvajalca Let je zmožno leteti v vseh vremenskih pogojih in pristati tudi na neasfaltiranih vzletno-pristajalnih stezah.

Ruski letalski varnostni standardi so se v zadnjih letih sicer izboljšali, žal pa nesreče, zlasti z zastarelimi letali v oddaljenih regijah, niso redke. Prejšnji mesec je v Rusiji strmoglavilo tudi transportno letalo Antonov An-26, umrlo pa je šest ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta