Pretresljive podrobnosti tragedije na Hrvaškem: Od kod 9-letniku, ki je umrl, protipehotna mina?

D.Ži
21.06.2024 09:38

Hrvaška policija je pridržala 46-letnega Čeha, ki je očitno svojemu sinu omogočil, da je na območju Knina stopil na prepovedano območje vojaškega vadišča in od tam v avto odnesel eksplozivno sredstvo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policisti so na območju Bilišana, kraja eksplozije, opravili ogled.
Profimedia

V nadaljevanju kriminalistične preiskave eksplozije pri Obrovcu, v kateri je umrl devetletnik, dve ženski pa sta bili poškodovani, so zadrski policisti pridržali 46-letnega državljana Češke. Portal Index.hr poroča, da gre za dečkovega očeta.

Počilo je predvčerajšnjim okoli 18. ure. Otrok je umrl na kraju dogodka, dve ženski sta bili hudo poškodovani, moški lažje. Vsi so češki državljani.

Zadrska policija je včeraj popoldne izvedla kriminalistično preiskavo zoper 46-letnika iz Češke, dečkovega očeta, zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja splošne varnost in ogrožanja življenja.  

Osumljen je, da je v sredo popoldan v družbi družine in prijateljev prišel na ogled na širše območje Knina, kjer ni upošteval jasno izobešenih pisnih opozoril v hrvaškem in angleškem jeziku na vhodu v označeno nevarno območje vojaškega vadišča.

Lahkomiselno je v prepričanju, da ne bo prišlo do nezaželenih in življenjsko nevarnih posledic, z otrokom vstopil v prepovedani prostor in mu omogočil, da je vzel najdeno razstrelivo in ga odnesel s seboj. Razstrelivo, hrvaški mediji pišejo, da naj bi šlo za mino, je nato osebno položil v svoj avtomobil.

Malo kasneje so zaradi okvare na avtomobilu vozilo ustavili ob občinski cesti, ko je otrok iz vozila odstranil eksplozivno napravo, ki se je v nekem trenutku aktivirala. Zaradi eksplozije je otrok zaradi poškodb umrl na kraju, medtem ko sta dve ženski utrpeli hude in en moški lažje poškodbe.

Policisti so na območju Bilišana, kraja eksplozije, opravili ogled. Po opravljeni kriminalistični preiskavi je bila zoper 46-letnika podana kazenska ovadba na občinskem državnem odvetništvu v Zadru, v zakonskem roku pa je bil predan v pripor Policijske uprave Zadar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta