Partner 21-letnice, ki si je odžagala roko, naj bi bil udeležen tudi v tragičnem dogodku na območju Žalca

Damijana Žišt Damijana Žišt
12.03.2019 09:06

Policija je izsledila četverico osumljenih, sina, njegove starše in njegovo dekle, ki so z zavarovalniško goljufijo hoteli mastno zaslužiti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policisti so preiskali grozovit sum zavarovalniške goljufije. 
Sašo Bizjak

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana so v preteklem tednu zaključili zahtevno kriminalistično preiskavo petih kaznivih dejanj poskusa goljufije. Dejanj so v sostorilstvu utemeljeno osumljeni 21-letnica, 29-letnik, 58-letnica in 63-letnik, vsi iz Ljubljane in okolice. Policija je ugotovila, da si je 21-letno dekle po predhodnem dogovoru z drugimi osumljenimi z namenom pridobitve zavarovalniških odškodnin odrezalo roko nad zapestjem. Če bi goljufija uspela, bi si lahko osumljenci pridobili več kot milijon in pol evrov odškodnine. Po naših podatkih je omenjeno dekle partnerica 29-letnega moškega, s katerim sta tri leta živela skupaj v Ljubljani, druga dva osumljena pa sta oče in mama 29-letnika. Osumljeni 29-letnik naj bi si bil pred časom spremenil osebne podatke: iz Sebastiana Colariča naj bi se bil preimenoval v Sebastiana Abramova, osumljeno dekle pa naj bi bila Julija Adlešič. Dogodek se je zgodil januarja letos, nato pa so zavarovalnice primer, ker so posumile, da gre za zavarovalniško goljufijo, prijavile policiji, ki je njihove sume potrdila. Glede na način poškodbe je policija ugotovila, da si dekle pri uporabi žage ni mogla sama odrezati roke, temveč je to storil nekdo drug. Osumljene so zaradi goljufije kazensko ovadili, 21-letna osumljenka in 29-letni osumljenec sta že v priporu, druga dva osumljena sta na prostosti. Grozi jim od enega do osem let zapora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta