Tekmeci slovenskih košarkarjev za medaljo: "Ni Srbije in Litve, mi pa za bron"

06.08.2021 08:01
Avstralci si želijo, da končno enkrat prekinejo urok malega finala
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Ne le Slovenija, tudi Avstralija je bila do polfinala neporažena na olimpijskem turnirju. A čeprav so košarkarji od "tam spodaj", od katerih si jih kar pet služi kruh v ligi NBA, štirje doma, eden v Španiji, Duop Reath pa v Beogradu pri Crveni zvezdi, proti ZDA ob polčasu še vodili s 45:42, so ob koncu visoko izgubili - 78:97. V soboto ob 13. uri jih čaka obračun s Slovenijo za bronasto medaljo, že prej, ob 4.30 po slovenskem času, pa bo veliki finale ZDA - Francija. Čez lužo bo to nekje okrog polnoči s petka na soboto.

Patty Mills, košarkar San Antonia, je bil s 15 točkami prvi strelec kengurujev proti ZDA.
Epa

Selektor je sicer nov, toda Avstralija je že štirikrat igrala tekmo za bronasto olimpijsko medaljo in prav vsakič izgubila, nazadnje v Riu de Janeiru proti Španiji za zgolj točko. Podobna je njihova zgodba z zadnjega svetovnega prvenstva, ko so orožje v boju ze tretje mesto položili proti Francozom. Goorjian se trudi dvigniti svoje moštvo za ključni obračun, da se vendarle prebijejo do tako želenega odličja. "Da si med najboljšimi štirimi na svetu in skloniš glavo? V Tokiu ni Srbije, ni Litve, mi pa se borimo za medaljo. Zelo sem vznemirjen pred sobotno tekmo."

Po polfinalnem porazu še ni vedel, da se bodo jutri pomerili s Slovenijo. Je pa o njej že veliko vedel. "Najprej bomo zjutraj vstali iz postelj, si umili obraz, se pogledali v ogledalo in šli s čisto glavo in ponosno proti tekmi. Luka Dončić je zame eden najbolj vznemirljivih igralcev, kar sem jih kadarkoli videl. Vzame, kar mu ponudiš. Lahko ti nasuje 48 točk, a ko ga pri metu ustaviš, podaja in drugi zadevajo trojke. Ima komaj 22 let in je zvezda lige NBA. Zanj še nimam odgovora, ampak nekaj bomo morali najti, če bomo želeli igrati proti Sloveniji," je povedal avstralski selektor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta