Košarkarski zmaji vroči, kot že dolgo ne

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
13.03.2022 19:55

Cedevita Olimpija je dosegla že dvanajsto zaporedno zmago; niz je najdaljši, odkar sta se leta 2019 združila dva kluba.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Medtem ko so Alen Omić in soigralci na poti v končnico, Krki grozi izpad iz lige ABA.
Ales Fevžer

Kar dvanajst zaporednih zmag imajo trenutno na računu ljubljanski košarkarji, 13. bo zelo verjetno prišla jutri ob 18. uri, ko se bodo v državnem prvenstvu udarili s Šenčurjem. A za zmaje so bolj pomembna mednarodna tekmovanja - evropski pokal in liga ABA. V slednji so se zdaj z zadnjo zmago proti Megi (92:81) utrdili na četrtem mestu v ligi ABA. Spomnimo; ekipe od tretjega do šestega mesta se bodo po koncu rednega dela udarile za polfinale tekmovanja.

V ligi ABA so Ljubljančani slavili četrtič zapored. Tokrat so se za odločilne izkazale zadnje minute uvodne četrtine, ko je Olimpiji uspel niz 12:0, s čimer je prišla do dvomestnega vodstva, ki ga več ni izpustila iz rok. V oči predvsem bode ekipna igra oziroma enakovredno porazdeljene vloge v napadu - dvomestno število točk je doseglo kar šest košarkarjev; Edo Murić (16), Yogi Ferrell, Jaka Blažič (oba po 14), Zoran Dragić, Jacob Pullen in Alen Omić (vsi trije po 12). "Zelo smo se bali te tekme, ker je za nami dolg niz zmag, na gostovanje pa je prišla ekipa Mege, ki ni imela ničesar izgubiti. So dobri, dobro vodeni. Nismo našli moči in pameti, da bi tekmo predčasno zaključili. Nekajkrat smo imeli priložnost, da bi jo prelomili, a enostavno ne moreš, ker so tako dobri. Na koncu pa vendarle zaslužena zmaga," je uspeh svoje ekipe pokomentiral trener Jurica Golemac.

Precej slaše v ligi ABA gre Krki, ki je v soboto izgubila pri Borcu iz Čačka (77:68). Novomeščani so trenutno zadnji na lestvici in jim grozi izpad iz tekmovanja.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta