Zmaji preskočili bolnišnico Rogaška Slatina

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
09.05.2018 21:27

Štajerska v polfinalu državnega prvenstva izgublja zadnjega predstavnika - Olimpija je v seriji povedla z 1:0

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Košarkarji Rogaške so zapravili priložnost, da bi na prvi tekmi polfinala košarkarskega državnega prvenstva presenetili Petrol Olimpijo, kar bi jim v soboto pred pregovorno vročekrvnimi domačimi navijači omogočilo naskok na tretji finale v zadnjih štirih letih. Tokrat so bili Ljubljančani boljši tekmec vse od prve (po treh minutah je bilo že 11:3) do zadnje minute. Niti sekunde dvoboja Slatinčani niso preživeli v vodstvu.
Pri tem ni pomagalo, da so v večinoma prazni dvorani skoraj polovico gledalcev tvorili njihovi podporniki. Tudi v bobnih je bilo 1:1. Na igrišču pa druga pesem. Pred ponovitvijo lanskega finala se je trener Rogaške Damjan Novaković upravičeno bal Olimpijine moči pod koši. Centrska vrsta gostiteljev je popolnoma dominirala v skoku (48:24), tako v obrambi, čemur so sledili hitri protinapadi, kot v napadu, kar je zmajem vsakič znova omogočilo novo akcijo. Ali pa je žogo v koš z "zicerja" pospravil Jordan Morgan, ki ga tekmeci niso mogli zaustaviti. To je storil šele trener Zoran Martič, ko ga je tik pred koncem tekme potegnil na klop. A Morgan je s 24 točkami že naredil škodo.

Gregor Hrovat v soboto odhaja k najboljšim (tekmečevim) navijačem dokončat posel.
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta