Rezultati mature na Koroškem: Objavljamo imena vseh šestih zlatih maturantov, čestitke!

Jasmina Detela Jasmina Detela
11.07.2024 10:00

Na ravenski gimnaziji letos beležijo 100-odstotni uspeh na maturi, v Slovenj Gradcu le trije dijaki niso bili uspešni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Urška Polanc

Na Gimnaziji Ravne na Koroškem so z letošnjimi rezultati spomladanske mature zelo zadovoljni, saj so jo opravili vsi dijaki. Maturo je sicer opravljalo 102 dijakov. To, da bi jo opravili vsi v spomladanskem roku, se ni zgodilo že vsaj deset let, je ponosen ravnatelj Drago Benko

Imajo štiri zlate maturante, to so Tine Rožen in Žan Pustoslemšek, oba z Raven na Koroškem, Jošt Kadiš iz Dravograda in Lovro Petrič s Prevalj. Uspešni so bili tudi dijaki programa farmacevtski tehnik. K maturi je pristopilo 13 dijakov in vsi so jo opravili. 

Na Gimnaziji Slovenj Gradec je k maturi pristopilo 43 dijakov. "Smo 93-odstotni, to pomeni, da trem žal ni uspelo. Imamo pa dve zlati maturantki, to sta Špela Hriberšek iz Slovenj Gradca in Ana Pogorevc iz Mislinje," je povedala ravnateljica Alenka Kac Herkovič. Večina dijakov je maturo opravila z odličnim ali prav dobrim uspehom, kar šteje za velik dosežek. "Največ pa šteje to, da tisti, ki potrebujejo veliko točk za vpis na izbrane fakultete, jim jih je uspelo doseči. Zato danes praznujemo male in velike zmage," je zadovoljna ravnateljica.

V Slovenj Gradcu se lahko zgodi, da bo zlatih maturantov še več. Imajo namreč štiri dijake, ki jim je do 30 točk, ki so potrebne za naziv zlati maturant, zmanjkala le ena točka, zato bodo šli na vpogled maturitetnih nalog. 

Zlata maturantka Ana Pogorevc je dosegla 31 točk. "Sem presenečena, saj tega nisem pričakovala. Sem seveda tudi zelo vesela, saj sem vložila v priprave precej časa in energije. Edino kar me je skrbelo je bila angleščina, saj sem bolj naravoslovni tip človeka. A na koncu se je vse dobro izteklo," je povedala Ana, ki bo jeseni študentka medicinske fakultete mariborske univerze. Slovenjgraška gimnazija je pri njej pustila dober pečat, saj, ker so manjša šola, se vsakemu učencu lahko posvetijo in tudi vzpodbujajo potenciale vsakega posameznika. "To je gimnazija s srcem, ki si jo bom za večno zapomnila. Je tudi veliko doprinesla k mojemu uspehu na maturi in mnogih tekmovanjih, kjer sem sodelovala," še doda Ana.

Ana Pogorevc, zlata maturantka
Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta