Koroška

Mestni pihalni orkester Radlje prejel zlato plaketo s pohvalo in pokal

Urška Polanc
24.11.2022
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mestni pihalni orkester Radlje šteje 34 članov.
Arhiv Mpo

Mestni pihalni orkester Radlje je na 26. tekmovanju godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla prejel zlato plaketo s pohvalo in pokal Vinka Štrucla. Na tekmovanju, ki spodbuja kvaliteto izvajanja programov zabavne glasbe za pihalne orkestre/godbe, je tokrat nastopilo pet slovenskih zasedb z več kot dvesto godbeniki. Na tekmovanju je zaželeno, da vsak pihalni orkester izvede čim več slovenskega programa in vsaj eno skladbo skladatelja Vinka Štrucla, skladatelja, ki se je rodil v bližini Ormoža. Mestni pihalni orkester Radlje se je na tekmovanju predstavil s skladbami Vinka Štrucla Zlatorog, Johna Lennona in Paula McCartneyja, priredbo Paula Lavenderja Beatles Gold in Ray Charles ter priredbo Johnnie Vinson Tribute to Ray Charles.

Matej Maček
Matej Maček

Petim pihalnim orkestrom oziroma godbam - Prosvetnemu društvu Središče ob Dravi, sekciji godb, Kulturnemu društvu Pihalni orkester Ljubljana Vič, Društvu Pihalni orkester Sveti Anton, Pihalnemu orkestru Glasbene šole Ormož in Mestnemu pihalnemu orkestru Radlje ob Dravi -, je strokovna žirija podelila dve zlati plaketi s pohvalo in tri zlate plakete.

Nagrajenca v posameznih kategorijah, ki sta prejela zmagovalne pokale in posebne nagrade, sta bila Mestni pihalni orkester Radlje ob Dravi, ki šteje do 34 nastopajočih članov in ga umetniško vodi Dejan Kus, in Pihalni orkester Glasbene šole Ormož z več kot 41 nastopajočimi, nastopa pa pod umetniškim vodstvom Vladimirja Krničarja.

Matej Maček
Matej Maček
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?