Primera Stevanovića in Zlatka prevzel NPU, raperjev odvetnik zahteva, da ga privedejo pred preiskovalnega sodnika

Miha Raičevič
07.10.2021 09:41
Policisti naj bi na domu Zorana Stevanovića, enega glavnih pobudnikov protestov proti pogoju PCT in proti vladi, opravljali hišno preiskavo. Za zdaj sta tako Stevanović kot tudi raper Zlatan Čordić Zlatko še vedno pridržana.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Raperja Zlatka so policisti prijeli v torek popoldne, ko je pozval množico na Trgu republike, naj gre na pohod po Ljubljani
Robert Balen

Policija ju je namreč pridržala v torek med protestom v Ljubljani. Raperja Zlatana Čordića Zlatka so policisti prijeli kmalu zatem, ko je množico na Trgu republike pozval na pohod po Ljubljani, Zoran Stevanović pa naj bi se sam javil policistom, ki so mu nato odvzeli prostost. 

Po naših informacijah je oba primera prevzel Nacionalni preiskovalni urad. Ta naj bi želel zaslišati raperja Zlatka, a se njegov odvetnik David Sluga, s tem ni strinjal. Zahteval je, da njegovega varovanca nemudoma privedejo pred preiskovalnega sodnika.

Novico o tem, da pri Stevanoviću poteka hišna preiskava, je bila objavljena na Facebook profilu njegove stranke Resni.ca. Spletni portal N1info pa poroča, da naj bi najprej opravili hišno preiskavo pri Stevanoviću na eni lokaciji, nato pa se preselili še na drugo lokacijo. Vse skupaj preverjamo tudi na generalni policijski upravi, ki pa je za zdaj neodzivna. Zanimalo nas je tudi, ali bosta privedena pred preiskovalnega sodnika. 

Po besedah Stevanovićevega odvetnika, ki ga navaja omenjeni portal, njegovemu varovancu očitajo kaznivo dejanje hujskanja k uporu, zdaj pa naj bi iskali dokaze za podkrepitev teh obtožb.

Zlatka so policisti pridržali v torek okoli 17. ure, kar pomeni, da se mu lahko 48-urno pridržanje izteče danes popoldne, če ga policisti ne bodo ovadili in privedli pred preiskovalnega sodnika. Stevanoviću pa bi se pridržanje izteklo nekaj ur pozneje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta