Janša mu je predlagal, naj dela prostovoljno na covid oddelku, Stevanović se je sedaj odzval. Bi ga v UKC sploh sprejeli, kaj pravi NIJZ?

Miha Raičevič
05.10.2021 11:03
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zoran Stevanović
Jaka Gasar/Dnevnik

Eden izmed glavnih pobudnikov sredinih protestov proti pogoju PCT in proti vladi Zoran Stevanović je včeraj odgovoril na poziv premierja Janeza Janše, naj gre brez zaščitne opreme pomagat v bolnišnice na covidne oddelke. 

"Namesto da razgrajate po ulicah, napadate zdravstvene delavce, novinarje in policiste, se javite kot prostovoljci za delo na covidnih oddelkih, delajte tam teden dni brez zaščitne opreme in dokažite Sloveniji, da verjamete v to, kar govorite," je v nedeljo zapisal Janša.

Vodja stranke Resni.ca Zoran Stevanović se je po včerajšnjem pogovoru s predsednikom države Borutom Pahorjem na premierjevo pobudo tudi odzval. "To so seveda gole floskule. Sam sem poslal že najmanj 50 elektronskih sporočil v strokovno vodstvo UKC in na NIJZ, da bi rad šel pomagat na covid oddelke. V resnici se je vedno zgodilo tako, da nihče nikoli ni odgovoril, kaj šele, da bi lahko kamor koli šli," je povedal. 

Smo pa njegovo trditev preverili tudi v UKC Ljubljana. Odgovorili so nam, da z veseljem sprejmejo prostovoljce, da pa vodstvo, ki ga predstavljajo strokovna direktorica UKC Ljubljana, v.d. generalnega direktorja ali glavna medicinska sestra, elektronskih sporočil Stevanovića ni prejelo. Sicer pa prostovoljstvo v ljubljanskem kliničnem centru ureja koordinatorka prostovoljnega dela, o tem pa obstaja tudi pravilnik, ki je objavljen na spletni strani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.