Poklukar: Ta teden potrjenih kar 70 primerov delta različice, ki je veliko bolj nalezljiva. Cepimo se za normalno življenje

07.07.2021 10:14
Največ primerov delte so potrdili v osrednjeslovenski regiji, izvor je prav tako tujina. Ta teden je bilo bolj nalezljive različice virusa več kot vse tedne prej, opozarja minister.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Po 2104 testih PCR so pri nas včeraj potrdili 73 okužb s covidom-19. Število okužb je ta teden vztrajno vsak dan nekoliko višje.

Včerajšnjih 73 potrjenih primerov pomeni, da je bil delež pozitivnih 3,5-odstoten, je objavil Sledilnik.

Opravljenih je bilo še 17.150 hitrih testov.    

Še nikoli toliko okužb z delta različico 

In pozor: Neuradno je bilo ta teden potrjenih kar 70 primerov delta različice virusa, vlada na twitterju citira ministra za zdravje Janeza Poklukarja. "Več kot prej v vseh sedmih tednih." 

Minister je dodal, da je delta za 50 odstotkov bolj nalezljiva. "Cepimo se za odprto družbo, odprto gospodarstvo, za normalno življenje," poziva minister.

Največ primerov delte so potrdili v osrednjeslovenski regiji, 38, izvor desetih je tujina, seštevek okužb s to različico koronavirusa pa je po podatkih, prilepljenih k ministrovi izjavi na twitterju, uradno na tedenski ravni 65.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta