Množično testiranje na Ravnah: Pozitivnih slabih pet odstotkov testiranih

Nejc Strojnik
29.12.2020 17:21
Zaključen je prvi dan množičnega testiranja na Ravnah, ki se ga je udeležilo 244 Korošcev in Korošic. Testiranje na voljo še jutri, ko se bo bo Ravnam pridružil tudi Slovenj Gradec.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Strojnik

Množičnega testiranja na okužbo z novim koronavirusom, ki je s hitrimi danes potekalo na Ravnah, se je po podatkih NIJZ udeležilo 244 ljudi, med katerimi je bilo pozitivnih 12 testov. V odstotkih to pomeni nekaj manj kot pet, kar je manj kot v soboto, ko so množično testirali v Slovenj Gradcu. Takrat je bilo pozitivnih 6,5 odstotka testiranih. Testiranje, ki je na Ravnah potekalo v mestni hiši, bo na voljo še jutri med 9. in 17. uro. V enakem časovnem obdobju bodo jutri testirali tudi v športni dvorani v Slovenj Gradcu. Testiranja se lahko udeležijo tudi občani drugih občin. Prehajanje občinskih mej je namreč za namen testiranja dovoljeno. Morate pa s sabo imeti zdravstveno kartico in osebni dokument. Postopek je tak, da najprej elektronsko registrirajo ljudi, ki dobijo osebno nalepko, nato pa odvzamejo bris. V 15 do 20 minutah rezultat testa sporočijo v centralo, ta pa potem posameznika v eni uri o rezultatu testa obvesti prek sms-sporočila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta