(VIDEO) Vidno razočarana Ana Soklič po polfinalu: "Upam, da bo kdo od vas ob meni ostal"

Denis Živčec Denis Živčec
19.05.2021 08:18
Ni se razpletlo, kot bi si želeli, a je naša predstavnica na evrovizijskem odru v Rotterdamu dala vse od sebe. "V življenju mislim iti naprej," sporoča v domovino. Njen mogočen glas je osupnil mnoge, skladba očitno ne.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa

Glede na to, da se je v sobotni finale Pesmi Evrovizije udeležila tudi kakšna država, ki ji tega ne bi nihče pripisal, bi se lahko zgodilo kar koli. A glede Slovenije so se črnoglede napovedi izkazale za točne. Ani Soklič se s skladbo Amen kljub brezhibno oddelanemu nastopu ni uspelo prebiti iz prvega polfinalnega večera. Svoje občutke in misli o rotterdamski izkušnji, ki bi se lahko razpletla tudi bolje, je naša predstavnica strnila takoj bo torkovem izboru. Dostojanstveno, a razočaranja ne gre prezreti. Dala je vse od sebe. Njen mogočen glas je osupnil mnoge, skladba očitno ne. 

"Zgodilo se je, tako kot se je. Kaj naj rečem. Jaz še vedno stojim za svojo skladbo. V življenju mislim iti naprej. Kar se glasbe tiče vedno delam na dolgi rok in z vsebino, ki nekako preživi čas. Vesela sem, da ste bili z mano. Upam, da boste tudi vnaprej. Evrovizija je bila velika zadeva, zdaj bo pa moja pot nekako šla dalje – čim bolj glasbeno, čim bolj kakor si želim delati in upam, da bo kdo od vas ob meni ostal naprej. Pozdravljam vas vse, želim vse dobro in dejstvo, da bi bili zdravi, to ostaja na prvem mestu. Lep pozdrav v Slovenijo," je sporočila in v domovino poslala poljubček.

Katero mesto je Ana zasedla v polfinalu, bo znano po sobotni razglasitvi novega evrovizijskega zmagovalca. Vstopnico za finale so si v torek zvečer prislužili predstavniki Norveške, Izraela, Rusije, Azerbajdžana, Malte, Litve, Cipra, Švedske, Ukrajine in Belgije, ki ji predhodno tega ni napovedoval skoraj nihče. 

Deseterica sinoči izbranih nastopajočih se bo v sobotnem finalu pomerila z deseterico izbrancev iz drugega, četrtkovega polfinala, pridružilo pa se jim bo še velikih pet - Francija, Nemčija, Italija, Španija in Velika Britanija - ter Nizozemska kot zadnja zmagovalka iz leta 2019, ko je Evrovizijo gostil Izrael, zmagal pa je Duncan Laurence s skladbo Arcade. O njej je kot gost spregovoril tudi sinoči, ob tem pa je prejel platinasto ploščo za milijardo spletnih prenosov.

Slovenski prenos je za TV Slovenija povezovala Mojca Mavec. Prvi polfinale je v pričakovanju izida glasovanja popestril tudi performans The Power Of Water, v katerem sta pevka Davina Michelle in igralka Thekla Reuten ob sodobno-plesni koreografiji predstavili povezavo Nizozemske z vodo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta