(FOTO in VIDEO) Se ga še spomnite? Toše Proeski bi praznoval 40. rojstni dan

A.L.
25.01.2021 15:57
Toše Proeski je bil eden najbolj priljubljenih pevcev z območja nekdanje Jugoslavije in največji zvezdnik takratne makedonske popularne glasbe.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Danes bi svoj 40. rojstni dan praznoval Toše Proeski, makedonski glasbenik, ki je leta 2007 umrl v hudi prometni nesreči na hrvaški avtocesti. Z državniškimi častmi so ga pokopali v Kruševu, okoli 170 kilometrov jugozahodno od Skopja.

Reuters
Reuters

Rodil se je 25. januarja 1981. Njegov prvi pomembnejši nastop je bil na otroškem festivalu Melfest v Prilepu, kjer je zmagal dvakrat zapored v letih 1996 in 1997. S pesmijo "Čija si" je leta 2003 zmagal na srbskem festivalu Beovizija - srbskem izboru za pesem Evrovizije. Leta 2004 je zastopal Makedonijo na Evroviziji, kjer je s pesmijo "Life" osvojil 14. mesto. Njegova pesem "Srce nije kamen" je bila največkrat poslušana pesem na hrvaških radijskih postajah v letu 2006, je pred leti poročala STA.

Reuters

Proeski je bil eden najbolj priljubljenih pevcev z območja nekdanje Jugoslavije in največji zvezdnik takratne makedonske popularne glasbe. Pevca s klasično glasbeno izobrazbo je po živih in televizijskih nastopih ter ploščah spoznala tudi slovenska glasbena publika, med drugim v skladbi "Moja". Z albumom "Pratim te" je bil več kot 30 tednov na slovenskih glasbenih lestvicah, znan je bil tudi po sodelovanju s slovensko glasbenico Anjo Rupel, s katero je posnel duet "Skrajni čas".

Reuters
Reuters

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta