"Ni želel k zdravniku. Besen sem bil, jezen," o priljubljenem glasbeniku, ki je umrl zaradi covida-19, razlaga pevec skupine

A.L.
26.11.2020 10:36
Hrvaški Index se je zdaj razpisal o nekaj podrobnostih.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pred dnevi je za posledicami okužbe s koronavirusom umrl bobnar znane srbske glasbene skupine Amadeus Band Bojan Zlatanović Tokan. Star je bil 44 let. "Tokanova sled bo še naprej živela skozi Amadeus in vse nas, skozi vse, kar nam je zapustil kot velik človek, in skozi spomine, s katerimi je oplemenitil naše duše. Za vedno te imamo radi, tvoj Amadeus ... Zahvaljujemo se celotnemu osebju bolnišnice Dr. Dragiša Mišović za požrtvovalnost in trud v boju s to grozljivo boleznijo. Držite se in pazite," so na družbenih omrežjih zapisali ostali člani skupine.

Hrvaški Index se je zdaj razpisal o nekaj podrobnostih. Eden od članov skupine je povedal, da so zdravniki storili vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi ga rešili. "Osem do devet dni je bil na respiratorju, pred tem je bil na neinvazivni terapiji s kisikom. Vedno slabše je bilo. Včeraj ob 9.20 pa se je zgodilo," je povedal njegov glasbeni kolega.

Pevec Darko Filipović pa je razkril, da pokojni Zlatanović ni želel k zdravniku. "Besen sem bil, jezen. A ne vem, koga naj krivim. Dolgo je kašljal, pa ni hotel k zdravniku. Rekel sem mu, naj gre na pregled, naj se ne šali. Ni me jemal resno, vse v življenju je jemal lahkotno in skozi šalo. Bil je najboljši in najbolj duhovit človek, kar sem jih poznal."

"Ko se je končno odločil poklicati zdravnika, v beograjskih bolnišnicah ni bilo več prostora, zato so ga namestili v Požarevac. Tam je preživel nekaj časa, po poslabšanju so ga premestili v Beograd. Pred dnevi je pristal na respiratorju," je zaključil Dilipović.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta