Matic Ivačič je novi državni prvak v speedwayu

STA, Gr.G.
26.09.2020 21:47
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matic Ivačič junija lani
Jože Suhadolnik

Na današnji prvi in tudi edini dirki državnega prvenstva v sezoni 2020 v Krškem je Matic Ivačič (AMD Krško) v finalu osvojil drugo mesto za Italijanom Michelejem Castagno, tretji je bil Nick Škorja (AMTK Ljubljana). Branilec naslova in dolgoletni serijski prvak Matej Žagar na dirki ni nastopil.

Danes so v Krškem izvedli prvo in zaradi posebnih razmer v koronski sezoni tudi edino dirko državnega prvenstva v speedwayu. Ker 18-kratni zaporedni državni prvak Matej Žagar, ki tudi letos vozi v svetovnem prvenstvu, na dirki ni nastopil, je tako odprl vrata nasledniku na mestu najboljšega v Sloveniji.

Naslov si je privozil adut domačega kluba AMD Krško Ivačič, ki je v finalu zasedel drugo mesto, premagal pa je najresnejšega tekmeca Škorjo iz AMTK Ljubljana. Četrto mesto v finalu je pripadlo Avstrijcu Danielu Gappmeierju.

Ivačič je tako šele šesti voznik, ki je od leta 1992 v Sloveniji osvojil naslov prvaka. Pred njim so bili najboljši Gregor Pintar, Krešo Omerzel, Gerhard Lekše, Matej Ferjan in Matej Žagar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta