(VIDEO) Ena naših najlepših evrovizijk se je na ganljiv način poklonila Arsenu Dediću

D.Ži
28.09.2020 17:22

Martini Majerle je čestitala celo sama Gabi Novak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivor Mažar

Slovenska predstavnica na tekmovanju za Pesem Evrovizije 2009 in regijska evrovizijska rekorderka Martina Majerle, predstavlja novo, čutno balado 'Volin Kad Si Tu', s katero je debitirala na 23. Večerih dalmatinskih šansonov Šibenik 2020.
"Zame osebno je nastop na Večerih dalmatinskih šansonov velika stvar, na festivalu, ki temelji na dediščini Arsena Dedića. To je festival, na katerem so nastopali najbolj cenjeni pevci in izjemno sem vesela, da sem bila v takšni družbi. Pesem, s katero sem nastopila, je močna pop balada v italijanskem slogu. Melodija, ki jo je podpisal Duško Rapotec-Ute, me je osvojila ob prvem poslušanju. Še posebej pa so se me dotaknili čudoviti verzi Marine Cetine, ki je vanj vpletla nežno, intimno zgodbo o močni in brezčasni ljubezni ženske. Resnično sem vesela tako cenjene strokovne nagrade. Prvič se pojaviti na takšnem tekmovanju, kot tudi prejeta nagrada, je neverjetna izkušnja, zato se festivalu zahvaljujem, da mi je to tudi omogočil," še pove Martina Majerle, ki je v preteklih letih navdušila z uspešnicama Luna nad obalo ter Čokolada in vanilija, skupaj z Daretom Kauričem, ter se za evrovizijsko vstopnico borila tudi na EMI 2015 s pesmijo 'Alive'.

Čeprav je na Večerih dalmatinskih šansonov nastopila prvič, je Martina Majerle izjemno izkušena glasbenica, za katero je kar osem nastopov na tekmovanju za Pesem Evrovizije (leta 2009 je s skupino Quartissimo zastopala Slovenijo, s skladbo Love Symphony), večkratna sodelovanja na slovenskem evrovizijskem izboru EMA, ter sodelovanje pri šovu Zvezde plešejo, kjer je sodelovala kot članica glasbene zasedbe, ki je izvajala skladbe v živo.

Ivor Mažar


Nastopila pa je že tako v legendarni pariški dvorani Olympia , kot tudi v londonskem Royal Albert Hallu, ter spremljala največje regijske zvezde na svetovnih turnejah - Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Zdravko Čolić in mnogi drugi-, obenem pa je prejela tudi številne nagrade za nastope na različnih festivalih po regiji.


"Od trenutka, ko sem stopila na oder, sem začutila to neverjetno energijo v samem prostoru, pred katedralo in razpoloženim občinstvom. Festivalski orkester je bil fantastičen, kolegi med njimi so mi bili v veliko oporo na odru, najbolj pa sem bila presenečena, ko mi je po nastopu čestitala sama Gabi Novak, žena pokojnega Arsena Dedića. Želim si, da bo moja pesem 'Volin Kad Si Tu' zaživela v etru in da se na festival še kdaj vrnem," še pove simpatična Martina, ki je za nastop na festivalu prejela tretjo nagrado strokovne žirije. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta