(FOTO) Bodočnost Maribor: Med zaposlene namestili pleksi stekla

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
26.09.2020 02:00

Tudi v mariborskem invalidskem podjetju se niso mogli izogniti okužbam s koronavirusom, a imajo stvari za zdaj pod kontrolo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V podjetju za rehabilitacijo in zaposlitev invalidov zatrjujejo, da so zelo poskrbeli za varnost in zaščito zaposlenih.
Tadej Regent

Okužbam s koronavirusom se niso izognili niti v invalidskem podjetju Bodočnost. "Imamo štiri okužene sodelavce, trije pa so v karanteni zaradi stika z okuženo osebo," pojasnjuje direktorica Milena Sisinger in dodaja, da se je en okuženi že vrnil na delo. Glede testiranja pa pravi: "Na NIJZ pravijo, da če ni znakov okužb, testiranje ni potrebno. Zato smo samoiniciativno zaradi preventive poslali na testiranje pet oseb in test ene delavke je bil pozitiven." To je bil četrti primer okužbe.

Tadej Regent

Sisingerjeva pravi, da so že v prvem valu epidemije zelo poskrbeli za varnost in se ukrepov vseskozi držali ter njihovo upoštevanje zahtevali od zaposlenih. "V proizvodnji smo namestili pleksi stekla, na voljo so razkužila - povsod po podjetju in med zaposlene smo še razdelili pumpice, da imajo razkužilo lahko ves čas pri sebi, nosimo maske in pri tem smo vztrajali, pa čeprav je bilo pred tem drugim valom okužb zato med delavci kar nekaj nejevolje. Ves čas tudi preprečujemo mešanje ljudi - izmene smo povsem ločili, tudi med malico so stiki omejeni. Že marca smo sami dali narediti oceno tveganja in zdravnik je ocenil, da imamo stvari zelo dobro urejene. Tudi na NIJZ so zdaj rekli, da nismo rizični in se bodo oglasili enkrat v naslednjih 14 dneh, če bi bilo treba še kaj dodati. Z NIJZ smo sicer v vsakodnevnem telefonskem kontaktu," razlaga Milena Sisinger.

Tadej Regent
Tadej Regent

S koronavirusom so se srečali že avgusta v njihovem hčerinskem podjetju, ki je na drugi lokaciji. "Pozitivna sta bila dva mentorja. NIJZ je takrat vseh ostalih pet mentorjev poslal v karanteno, ne pa na testiranje. Tudi takrat smo samoplačniško testiranje plačali v podjetju vsem petim mentorjem. Vsi testi so bili takrat negativni," še pravi Sisingerjeva.

Tadej Regent
Tadej Regent

V Bodočnosti je 180 zaposlenih in še 45 v zaposlitvenem centru Jadro, ki je na drugi lokaciji. Izvajajo tudi program socialne vključenosti, v katerem je enajst oseb, tudi ta program je na ločeni lokaciji.

Tadej Regent
Tadej Regent
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta