(FOTO) Tragična ljubezen, ki ne bo nikoli pozabljena: Zvezdnica se ob spominu nanj še vedno zlomi

D.Ži
02.02.2022 09:15

Svetovna filmska scena nikoli ni zares prebolela mnogo prerane smrti Heatha Ledgerja. Njegova nekdanja partnerica ni zbrala dovolj moči, da bi zaigrala v filmu o njem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Michelle Williams and Heath Ledger leta 2005.

Profimedia

Nikoli pozabljena tragedija in ljubezen igralke Michelle Williams in pokojnega igralca Heatha Ledgerja sta bili navdih za film Blood režiserja Bradleyja Rusta Graya, sicer igralkinega dobrega prijatelja. 

Profimedia

Čeprav se je sprva govorilo, da bi morala v glavni vlogi nastopiti kar 41-letna Michelle, je to zanjo bil prevelik zalogaj. Gray je pojasnil, da je film navdihnila njena izkušnja soočanja z žalostjo po Heathovi smrti. Z igralcem se je začela videvati leta 2004, potem ko sta skupaj zaigrala v filmu Gora Brokeback. Leto pozneje se jima  je rodila hčerka Matilda, ki je danes stara 16 let.

Profimedia

Par se je razšel leta 2007, le nekaj mesecev preden je Heath pri komaj 28 letih preminil zaradi posledic nenamernega predoziranja. Bradley je pojasnil, kako je začel razvijati scenarij z Michelle kot svojo sodelavko, ideja pa je bila, da bi igrala žalujočo vdovo.

Profimedia

"Oba sva si delila to težo, smrt in občutek, ki pride, ko umre nekdo, ki ti je blizu. Ko smo se pripravljali na snemanje filma, je ugotovila, da je vse skupaj malo preblizu, in se je vljudno zahvalila," je povedal za Entertainment Weekly.

Michelle, ki se je marca 2020 poročila z režiserjem Hamiltonom Thomasom Kylom in tri mesece pozneje rodila, je odkrito spregovorila o procesu žalovanja in o tem, kako ji je Heathova smrt spremenila življenje.

Profimedia

"Zdaj se je moje življenje, naše življenje nekako izboljšalo. Njegova smrt je spremenila moj pogled na svet in način, kako komuniciram vsak dan. Spremenila me je kot starša, kot prijatelja. Spremenila je vrsto dela, ki ga resnično želim opravljati. Postala je leča, skozi katero vidim življenje," je povedala igralka v intervjuju za Vogue septembra 2011.

Čeprav je nad filmom dvignila roke, ji je Bradley še vedno hvaležen, da se ji je v sanjah porodil naslov filma, pomagala mu je najti tudi zgodbo, ki jo je želel povedati. 

Profimedia

"Potreboval sem veliko časa, da sem spisal scenarij, saj je ona igralka, vešča mnogih preobrazb. A to, kar naju deli, je občutek izgube, skozi katero se je morala v tem življenjskem obdobju prebiti. Bila je preveč blizu. Pravzaprav je to v redu, saj bo film tako lahko bolj univerzalen. Na nek način mislim, da brez tega ne bi razvili zgodbe," je sklenil v intervjuju za The Moveable Feast. Film je za svojo brezkompromisno umetniško vizijo prejel posebno nagrado žirije na festivalu Sundance.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta