(FOTO) Bil je eden najbolj čednih igralcev svoje generacije, nato je skrivnostno izginil. Ga še prepoznate?

D.Ži
22.02.2022 09:55

Po Vojni zvezd je kanadski igralec ocenil, da v toksičnem svetu šovbiznisa svoje prihodnosti ne vidi. Preselil se je na podeželje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hayden Christensen leta 2005
Profimedia

Kanadski igralec Hayden Christensen je svoj čas veljal za enega najbolj obetavnih igralcev svoje generacije. Zablestel je v ameriški znanstvenofantastični filmski franšizi Vojna zvezd, hvalili so ga kot velikega igralca in mu nadeli tudi vzdevek "lomilec src z otroškim obrazom". A na neki točki se je odločil za umik iz javnosti. 

Profimedia

Haydenov svet se je po Vojni zvezd čez noč spremenil in pri komaj 19 letih se je znašel v središče pozornosti. Mlad in neizkušen ni bil vajen javnosti in medijskega zanimanja za njegovo zasebno življenje. 

Profimedia

Kmalu je začutil tudi jezo ortodoksnih privržencev filmske franšize, ki so bili nezadovoljni z njegovo igro in ga žalili. Svet šovbiznisa se mu je tako kmalu priskutil in ocenil je, da svoje prihodnosti v takšnem okolju ne vidi.  

Danes je Hayden Christensen predvem ponosen očka svoje male Briar. 
Profimedia

"Počutil sem se, kot da sem z Vojno zvezd naredil odlično stvar, ki mi je odprla številne priložnosti in mi omogočila kariero, hkrati se mi je vse skupaj zdelo preveč intenzivno. Nisem hotel iti skozi življenje z občutkom, da zgolj jezdim na valu," je igralec za LA Times povedal leta 2015. 

Profimedia

Po izidu filma Maščevanje Sitha je spakiral kovčke in se preselil na kanadsko podeželje, da bi si zbistril misli.  V naslednjih desetih letih je posnel več filmov, a noben od njih ni požel toliko pozornosti in uspeha kot Vojna zvezd.

Profimedia

Med letoma 2007 in 2017 je bil Hayden v razmerju z Rachel Bilson, s katero je spočel ljubko hčerko z imenom Briar Rose Christensen.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta