Slovenka na dirki po Franciji: Vzdušje je pozitivno, Rogliča in Pogačarja poznajo vsi

Asja Lednik
29.08.2020 20:38

V Nici se je začela največja kolesarska preizkušnja, dirka po Franciji. Že prva etapa je zahtevala veliko previdnosti in živcev, pa ne toliko zaradi novega koronavirusa, ampak zaradi spolzkih cest, ki so povzročile ogromno število padcev. Najhitreje je težave premagal Norvežan Alexander Kristoff (UAE Emirates), ki je dobil sprint glavnine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Četudi se dirka odvija daleč stran od Slovenije, imajo naši kolesarji nekaj navijačev. Med drugim Slovenko Tadejo Uršič, ki je v Francijo vzela tudi svoje kolo. "Namen obiska je bilo kolesarjenje po Azurni obali. Ko sem izvedela, da se Tour letos začne v Nici, sem datum odhoda prilagodila in si otvoritev prihranila za zadnji dan," pripoveduje Uršičeva, ki si je eno od etap dirke po Franciji v živo ogledala prvič.

Epa

Za večino je Roglič favorit

Slovenski kolesarji imajo nekaj domače podpore, Uršičeva namreč pravi, da je opazila tudi slovenske zastave. Pred etapo je govorila tudi z nekaj tujimi navijači, ki pesti večinoma stiskajo za 'svoje' kolesarje. A vendarle: "Vsi poznajo Rogliča in tudi Pogačarja. Za večino je Roglič tudi favorit."

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta