Tadej Pogačar: Če se bom boril za belo majico, niti rumena ne bo daleč

Uroš Gramc Uroš Gramc
28.08.2020 08:45

Eden najmlajših kolesarjev na 107. dirki po Franciji je hkrati eden najbolj ambicioznih, ne počuti se avtsajder

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Lani je debitiral na tritedenskih dirkah v Španiji, a tokrat v Franciji je, kot da bi bilo prvič. "Drugače je, drugačen občutek. Ni čudno, da pravijo, da je Tour de France največja dirka na svetu. Občutki so posebni tudi zato, ker se začne dirka mojih sanj. Vesel sem že, da sem na startu," navdušenja niti prek videokonference ni mogel skriti Tadej Pogačar.
Pa tudi nervoze ni. "Pred vsako dirko sem malo živčen. Komaj čakam, da startamo, potem bo lažje," pravi 21-letnik iz Komende, ki bo najbrž bolj umirjeno pričakoval tekmovanja, ko jih bo imel veliko za sabo. Let pač ne gre skriti ne prehitevati. Dan po končnem cilju na Elizejskih poljanah bo na torto dodal svečko, a še vedno bo v pelotonu med tistimi z najmanj leti. Tretji najmlajši bo med 176 kolesarji iz 22 ekip. Toda to še ne pomeni, da je zelenec in vajenec, deklica za vse v moštvu Združenih arabskih emiratov. Ravno nasprotno, ob izkušenem 30-letnem Italijanu Fabiu Aruju bo drugi kapetan. Tak status si je priboril z uspehi, katere vrh so tretje mesto in tri etapne zmage na lanski Vuelti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta