Rok Možič: Pogrešam dvorano Tabor, odbojko, treninge, tekme in predvsem soigralce

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
17.04.2020 09:20

Nadarjeni mariborski odbojkar je spregovoril o življenju med koronavirusom, minuli sezoni, maturi in o svoji prihodnosti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dvometraš veliko časa preždi za računalnikom in za knjigami utrjuje snov, da se bo jeseni lahko vpisal na Fakulteto za šport. 
Osebni Arhiv

Odbojkarji v državnem prvenstvu so zadnje tekme modre skupine odigrali 11. marca, nekaj dni za tem pa bi se moralo prvenstvo nadaljevati s četrtfinalnimi tekmami. Toda ker je izbruhnil koronavirus, za katerega nihče ne ve, kako dolgo bo trajal, je Odbojkarska zveza Slovenije odločila, da za državno prvenstvo v sezoni 2019/20 velja vrstni red pred prekinitvijo tekmovanja, kar pomeni, da je v moški ligi naslov prvaka osvojil ljubljanski ACH pred Calcitom iz Kamnika in OK Merkur iz Maribora.
Med Mariborčani je večina takih, ki poleg igranja odbojke skrbijo za šolsko izobrazbo. Glede na to, da v teh dneh nimajo klubskih obveznosti, saj trenirajo le individualno, lahko več časa namenjajo izobraževanju. To velja tudi za nadarjenega Roka Možiča, 18-letnega in 200 centimetrov visokega sprejemalca, ki smo ga zmotili med pripravami na maturo.
Kako je z zdravjem in počutjem?
"Zdrav sem, kar je najpomembneje, tudi s počutjem je vse v redu. Pogrešam dvorano Tabor, odbojko, skupne treninge, tekme in predvsem soigralce. Upam, da ta nadloga ne bo trajala v nedogled in da se bo življenje kmalu vrnilo v ustaljene tirnice. Da pa ne bi povsem zanemaril športnega življenja, z individualnimi vajami skrbim za vzdrževanje telesne pripravljenosti denimo v fitnesu. Doma tudi dvigujem uteži, kolesarim, tečem in se sprehajam, nad vsem tem, kar počnem, pa bdi oče Peter."
Državno prvenstvo se je končalo mesec dni prej, kot bi se v normalnih razmerah.
"Res je, toda zdravje je naše največje bogastvo in odločitev o prekinitvi tekmovanja je bila pravilna. Res pa nas je doletela, ko je bila naša pripravljenost v vzponu."

Mladenič je v dvorani Tabor navduševal v klubskem in tudi že v reprezentančnem dresu.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta