Mlada Korošica snubce čez lužo vztrajno zavrača

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
04.08.2020 11:00

Izstopajoče Fužinarjeve mladinke in reprezentantke Daše Tušek študij in trening v ZDA ne mikata najbolj, meni, da ima doma vse, kar potrebuje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Vsak skok v bazen je bil v nenavadni sezoni dobrodošel, vsak zavesljaj v tekmovalnem ritmu pa preizkus zmogljivosti po predolgem obdobju zunaj bazena. Tako velja tudi za Fužinarjevo mladinko in reprezentantko Dašo Tušek, ki nam je po mednarodnem mitingu na domačem olimpijskem bazenu na Ravnah povedala, da ni imela velikih pričakovanj. Le dan po tem, ko je vendarle nanizala izstopajoče dosežke, pa je smeje že zatrdila, da se je preko noči dodobra odpočila.
Obetavna koroška plavalka je parirala najboljšim in v nekaterih disciplinah tudi bila najboljša. Dvakrat se je zavihtela na prvo mesto, na 400 m in 1500 m prosto, slednja je ob 800 m prosto njena osrednja disciplina. Nanjo je stavila največ in s časom 17:01,84 potrdila normo za spomladansko mladinsko evropsko prvenstvo. "Plavala sem na zmago in bila z rezultatom kar zadovoljna, saj te discipline nisem plavala eno leto. Šla sem se preizkusit, kje sem in koliko bo še treba delati do cilja," je povedala 16-letnica, ki ocenjuje, da je vrnitev v predkoronsko formo še oddaljena, sta pa bila poletna mitinga, eden je bil že v Radovljici, odlična priložnost za pridobitev tekmovalnega občutka.

Daša Tušek upa, da se do jeseni spravi v formo za svetovni pokal. 
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta