Mariborčan med ljubljanskimi odbojkarji verjame, da bo nocoj okronan prvak

Zmago Gomzi
23.04.2021 08:01
Sprejemalec ACH Volleyja Matej Kök pred četrto tekmo finala državnega prvenstva v odbojki proti Merkurju Maribor: "Ne smemo se ubadati z igro tekmeca, ampak z našo igro"
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alen Šket (v napadu) in Matej Kök bosta tudi na četrti tekmi srdita tekmeca. Foto: Sašo BIZJAK
Saso Bizjak

Današnja četrta finalna tekma državnega prvenstva odbojkarjev bi lahko bila zadnja, seveda, če jo bodo dobili odbojkarji ACH Volleyja, ki po treh tekmah proti mariborskemu Merkurju v zmagah vodijo z 2:1. Mariborčani so v tretji tekmi v dvorani Tabor ljubljansko ekipo premagali s 3:2 in podaljšali finalni niz. Po tekmi sta bila trener ACH-ja Matija Pleško in kapetan ekipe Gregor Ropret razočarana, a ne toliko zaradi poraza, saj sta priznala, da je bila mariborska vrsta tokrat boljša, bolj zaradi neodgovorne igre nekaterih odbojkarjev.

"Jasno je, da smo v Mariboru želeli dokončati finalno serijo, a se nam ni izšlo. Igrali smo slabše, kot znamo in zmoremo, poleg tega pa smo Mariborčanom dovolili, da so se razigrali. Trener nas je pred tekmo opozarjal, da finalna serije še zdaleč ni končana, da prednost 2:0 v zmagah ne pomeni nič. Opozorila niso zalegla, morali smo se sprijazniti s porazom, s tem, kar sta po tekmi povedala kapetan in trener, pa se strinjam. Po tekmi smo se v slačilnici zadržali pol ure, pogovorili smo se o vsem, kar nas je tiščalo, si nalili čistega vina in z bistrimi mislimi odpotovali v Ljubljano," je pojasnil 24-letni in 200 centimetrov visoki odbojkar ljubljanskega kluba Matej Kök, eden od štirih bratov, ki so vsi bili povezani z odbojko. "Moj dvojček Aleš je odbojko nehal igrati pred dvema letoma, Mario jo je tudi igral, Sven pa jo je nekaj časa treniral," brate na kratko predstavi postavni sprejemalec.

Začel v Mariboru

Za Matejem Kökom je zanimiva odbojkarska pot. Začel je v mariborski ekipi Galeja Vega. Ko je končal osnovno šolo, se je družina preselila v Medvode. "Odbojkarsko pot sem nadaljeval v kadetski, mladinski in članski ekipi kranjskega Triglava, poleti 2017 sem odšel v poljski klub Bedzin, se z njim novembra sporazumno razšel in decembra prestopil k ACH Volleyju. V sezoni 2018/19 sem igral za Posojilnico Dob, s katero sem osvojil naslov podprvaka srednjeevropske lige Mevza, nato pa leta 2019 spet oblekel majico ACH-ja," razloži Matej, ki je zadovoljen, da igra za serijske slovenske prvake, ki se jim nasmiha že osemnajsta zvezdica. Današnjo tekmo čaka nestrpno. "Ne smemo se ubadati z igro tekmeca, ampak z našo igro. Mariborčani so se pokazali kot čvrsta in kakovostna ekipa. Čeprav manjka Ahmed Ikhbayri, se v njihovi igri to ne pozna veliko. Breme igre sloni na Roku Možiču in Alenu Šketu, vse boljše pa igra Jevgenij Kisiljuk, tako da ne veš, od kod prihaja največja nevarnost. Še posebej je bil razigran Možič, rad igra take tekme, uživa v igri, na njega moramo biti še posebej pozorni, če ga bomo ustavili, bomo bliže želenemu cilju," je dodal sogovornik, ki je na treh finalnih tekmah dosegel skupno 42 točk. "S tem, koliko točk dosegam, se ne obremenjujem preveč. Odbojka je kolektivna igra in za zmago so zaslužni vsi igralci."

Pričakoval povabilo selektorja

Sprejemalec v ekipi državnih prvakov je že okusil slast igranja v majici z državnim grbom. Igral je v mladinski reprezentanci in z njo leta 2014 na evropskem prvenstvu v Ostravi osvojil četrto mesto in leta 2017 na svetovnem prvenstvu v Mehiki sedmo. Tudi čast, da zaigra v članski reprezentanci, ga je doletela - zanjo je igral leta 2017 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

"V letošnji sezoni mi gre zelo dobro od rok. Prikazujem dobre predstave in to je bil tudi razlog, da sem pričakoval povabilo selektorja za nastop v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in za igranje v evropski ligi. Žal nisem bil deležen njegovega zaupanja. Selektor se je pač odločil, kot se je," je z nekaj grenkobe končal pogovor Matej Kök.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta