Državni prvaki vendarle na kolenih

Zmago Gomzi
20.04.2021 23:15
Mariborski odbojkarji po zmagi 3:2 ostajajo v boju za naslov prvaka
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Po dveh finalnih tekmah državnega prvenstva in dveh porazih z 1:3, so odbojkarji Merkurja Maribor v sinočnji tretji finalni tekmi v dvorani Tabor s 3:2 (33:35, 25:16, 25:22, 23:24, 15:11) premagali ekipo ACH Volley Ljubljana in si rezultat v zmagah znižali na 1:2.

Uvodni niz je mineval v izenačeni igri, ekipi sta se menjavali v vodstvu, nobena pa si ni priigrala višje prednosti od dveh točk. V končnici sta ekipi zapravljali priložnosti za zmago v nizu, Mariborčani petkrat, Ljubljančani trikrat, četrtič pa so pri vodstvu 34:33 dosegli zmagovito točko. V drugem nizu so mariborski odbojkarji zaigrali kot prerojeni, zanesljivo so sprejemali, dobro organizirali igro v polju in bili učinkoviti v napadu. Povedli so 12:7 in 20:12 in brez težav niz pripeljali h koncu. Tretji niz so bolje začeli gostje, ki so si priigrali tri toke prednosti, pri njihovem vodstvu 16:13 pa je ekipi Merkurja z delnim izidom 6:0 uspel preobrat z vodstvom 19:16. Z zbrano in učinkovito igro, v kateri sta se z doseganjem točk odlikovala Rok Možič in Jevgenij Kisiljuk, so mariborski odbojkarji prednost obdržali do konca niza. V nadaljevanju so so nekaj več od igre imeli ljubljanski odbojkarji, ki so domala vsak napad končali s točko in sredi niza povedli 17:13.Toda gostitelji se niso predali, zaigrali so bolj zbrano in odločno in pri 19:19 izničili prednost tekmeca. A se državni prvaki niso dali, v ključnih trenutkih so si spet priigrali tri točke prednosti (23:20), Merkur je izenačil na 23:23, novi zasuk pa mu ni uspel. V petem nizu so ves čas pobudo imeli mariborski odbojkarji, nekaj časa so vodili za tri točke in boljšo igro kronali z zmago.

Četrta tekma bo v petek v Ljubljani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta