Rok Možič: Že pred tekmo sem dejal, da naj pokala, ki so ju pripeljali v Maribor, pustijo tukaj

Zmago Gomzi
21.04.2021 15:38
Odbokarji mariborskega Merkurja so po zmagi v tretji finalni tekmi državnega prvenstva ostali v boju za naslov državnih prvakov
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Predsinoči je bilo v dvorani Tabor vse nared za konec državnega prvenstva odbojkarjev. Na mizi sta se bohotila pokala za prvo in drugo mesto, na tribuni je sedel predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret. Toda pokala sta romala nazaj v Ljubljano, na sedež zveze, kajti tretja finalna tekma med odbojkarji Merkurja Maribor in ACH Volleyja se ni končala po željah serijskih državnih prvakov iz Ljubljane. Ti so v finalni seriji po dveh tekmah in dveh zmagah na Štajersko pripotovali po tretjo, s katero bi si priigrali že 18. naslov prvaka. A so tokrat trčili na razpoložene gostitelje, ki so jih z odlično predstavo po dveh urah in 25 minutah premagali s 3:2 (33:35, 25:16, 25:22, 23:25, 15:11) ter potrdili optimistične napovedi pred tekmo, da se v boju za naslov prvaka ne kanijo predati. Četrta finalna tekma bo jutri ob 18.30 v Tivoliju, morebitna peta v nedeljo v dvorani Tabor.

Maribor na najvišjem nivoju

Po tekmi sta bila trenerja obeh ekip različno razpoložena, strateg mariborske ekipe je pohvalil igralce za odlično predstavo, ljubljanske pa je bil razočaran nad odnosom nekaterih svojih odbojkarjev. "Povezanost med igralci, njihova energija in velika želja po dokazovanju so značilnosti, ki krasijo našo ekipo in te so bile na tokratni tekmi na najvišji ravni. Ob že dalj časa poškodovanem Ahmedu Ikhbayriju sta tokrat manjkala še blokerja, Jan Mulec se je poškodoval, Miha Cafuta pa preboleva trebušno gripo," je pojasnil Sebastijan Škorc, ki je zaradi tega moral poseči po menjavi v udarni šesterki. Prvič je v njej zaigral Tit Kovačič. "Odigral je odlično, dosegel je tudi tri ase. Planinšič je vodil ekipo, kot si lahko samo želimo, v napadu in bloku pa so fantje delo opravili z odliko in posledica take igre je velika zmaga," je dodal Škorc. Na vprašanje, ali je imel ACH slabši dan, pa je odgovoril. "Njihova igra me ne zanima, zanima me le igra naših fantov. Ta je bila na visoki ravni in če bodo tako igrali tudi na četrti tekmi, se lahko zgodi še marsikaj."

"V naši igri je močno škripalo, ne razumem, kako se to lahko dogaja na tako pomembni tekmi. Naši odbojkarji niso bili sposobni zaustaviti Možiča, peti niz smo si priigrali s slabo igro, nekateri se bodo morali zamisliti. Prvo priložnost, da končamo finalno serijo, se nam je izmuznila iz rok, na četrti tekmi bomo morali igrati veliko bolje, da se to ne ponovi," je povedal Matija Pleško.

Trema je hitro izpuhtela

Mariborska ekipa je domala v vseh prvinah prekašala ljubljansko. Skupno razmerje osvojenih točk je bilo 121:109, z blokom 13:6, v asih 7:4, v napadu 50:48, gostje so bili uspešnejši le pri sprejemu (53:40). V mariborski ekipi ni bilo slabega moža, Alan Košenina je dobro sprejemal, Uroš Planinšič je domiselno organiziral igro, v napadu so bili razigrani Rok Možič (26 točk), Jevgenij Kisiljuk (20), Alen Šket (15) in Filip Uremović (10). V ACH-ju je Božidar Vučićević dosegel 18 točk, dve manj sta dodala Matej Kök in Amir Hossein Toukhteh, enajst jih je prispeval Jan Pokeršnik.

Andrej Petelinšek

"Odnos do igre nekaterih naših odbojkarjev ni bil pravi. Pripotovali smo po zmago, domov se vračamo razočarani. Ni bilo prave želje, igrali smo tako, kot se ne sme igrati za klubske barve. Pri Merkurju je bilo prav nasprotno, zato so si zaslužili zmago. Na četrti tekmi bomo morali prikazati veliko boljšo igro, če želimo končati finalno serijo," je dejal kapetan ACH Gregor Ropret. "Igrali smo odlično, po dveh porazih smo se vrnili v igro. Čeprav smo nastopili kar brez treh pomembnih mož, smo zmogli dovolj moči za zmago. Do nje nas je pripeljal tudi velika želja po dokazovanju, česa smo sposobni. Že pred tekmo sem dejal, da naj pokala, ki so ju pripeljali v Maribor, pustijo tukaj, saj sem prepričan, da se bo finalna serija končala v nedeljo v Mariboru, kot je že napovedal Šket. Škoda, da je bila tekma brez gledalcev, a verjamem, da so tisti, ki so jo spremljali prek televizorja, uživali," je povedal prvi mož tekme, Rok Možič. "Prvič sem dobil priložnost za igranje v udarni šesterki. Malo me je dajala trema, a sem hitro ujel pozitivne misli. Zavedal sem se pomembnosti tekme in da ne smem igrati slabo. Zelo sem vesel zmage, upam, da sem prispeval delček k njej. Nestrpno čakam četrto tekmo," je razložil Tit Kovačič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta