(FOTO) Primož Roglič v finišu osvojil prvo gorsko etapo, Tadej Pogačar je bil takoj za njim

M.R., STA
01.09.2020 17:45

Prvo gorsko etapo na letošnji dirki po Franciji, sicer četrto po vrsti, je v samem finišu osvojil Slovenec Primož Roglič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Primož Roglič je z dvignjenimi rokami kot prvi pripeljal skozi ciljno črto.
EPA

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je potegnil manj kot 400 metrov pred ciljem, sledil mu je še Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki je pripeljal v cilj kot drugi. Tretji je bil domačin Guillaume Martin (Cofidis), četri je bil Kolumbijec Nairo Quintana, peti pa Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-step).
{twitter}https://twitter.com/JumboVismaRoad/status/1300821501730598912{/twitter}

Roglič še ni oblekel rumene majice.
EPA

Ubežnike glavnina ves čas nadzorovala

V etapi je sicer od začetka pobegnila šesterica ubežnikov, ki jo je glavnina ves čas nadzorovala, zaostanek pa nikoli ni bil večji od štirih minut in 11 sekund.
Ob koncu etape glavno vlogo prevzeli kolesarji Deceuninck-Quick-stepa in Jumbo-Visme ter pred zadnjim, sedemkilometrskim vzponom do Merletta poskrbeli tako za boj za etapno zmago kot rumeno majico, ki pa je ostala na ramenih sicer eksplozivnega Alaphilippa.
Slednji v ciljnem sprintu ni bil dorasel tekmec slovenskima kolesarjema, ki sta že v četrti etapi dokazala, da sta trenutno najbolje pripravljena kolesarja v karavani. Roglič je bil sprva tisti, ki je pokril prvi napad Martina v zadnjem kilometru, na koncu pa je prvi pospešil in zanesljivo dobil etapo.
Četrta etapa Toura je pokazala tudi, kako močna je v tej sezoni ekipa okoli Rogliča. V osredju so bili ves čas vsi kolesarji nizozemskega moštva, na zadnjem vzponu pa so v zadnjih petih kilometrih z Belgijcem Woutom Van Aertom in Američanom Seppom Kussom povsem razredčili glavnino.
V sredo bo na sporedu peta etapa od Gapa do Privasa (183 km), ki pa ne bo tako zahtevna, četudi se bo v zadnjih desetih kilometrih cesta ves čas nekoliko vzpenjala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta