Turistično priznanje za Šaleško dolino: Skrivnosti potopljenih vasi druge v Evropi

rr
25.10.2024 13:00

Komisijo so uspeli prepričati na prestižnem tekmovanju Evropske mreže za kulturni turizem (ECTN) Awards 2024 v kategoriji Napredki digitalizacije in digitalni prehod v pametnem in trajnostnem kulturnem turizmu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Drugo mesto na prestižnem tekmovanju ECTN Awards 2024 
Závod Za Turizem Šaleške Doline

Zavod za turizem Šaleške doline je s produktom Skrivnosti potopljenih vasi prepričal komisijo prestižnega tekmovanja Evropske mreže za kulturni turizem (ECTN) Awards 2024, v kategoriji Napredki digitalizacije in digitalni prehod v pametnem in trajnostnem kulturnem turizmu, in osvojil drugo mesto.

"Kot edini slovenski predstavnik smo s tem inovativnim produktom navdušili Evropo in utrdili položaj Šaleške doline na zemljevidu vodilnih destinacij trajnostnega turizma," so ponosni na zavodu. Nagrado in priznanje sta na slavnostni podelitvi nagrad v Dublinu na Irskem, v okviru 17. letne konference ECTN, prevzela sodelavca Zavoda za turizem Šaleške doline.

Predstavnika Zavoda za turizem Šaleške doline v Dublinu s priznanjem in nagrado za osvojeno drugo mesto. 
Zavod za turizem Šaleške doline

Kot pojasnjujejo, nagrajeni produkt združuje sodobne digitalne tehnologije in ohranjanje kulturne dediščine. Obiskovalci prek inovativnih pristopov spoznajo zgodbo potopljenih vasi Šaleške doline in njihovo zgodovinsko bogastvo, kar projekt postavlja v sam vrh trajnostnih turističnih rešitev v Evropi. ECTN je edina vseevropska mreža, ki združuje destinacije, oblasti, nevladne organizacije in raziskovalne inštitute, z namenom razvoja in promocije trajnostnega kulturnega turizma.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta