Plačali več tisoč evrov, a izdelka niso dočakali: Znano celjsko podjetje naj bi ogoljufalo več kupcev

STA, A.L.
26.09.2024 12:25

Podjetje Inplast okna in vrata iz Celja po poročanju portala N1 ni izpolnilo naročil številnih kupcev, čeprav je pred tem od njih prejelo 100-odstotni avans v višini več tisoč evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Podjetje, ki je na seznamu davčnih neplačnikov in je pod drobnogledom inšpektorjev, preiskuje tudi policija.

Večina kupcev je plačala do 7000 evrov. Od vseh je Inplast zahteval 100-odstotni avans, a montaže niso dočakali. Če so imeli srečo in so jih monterji vendarle obiskali, pa ljudje z izdelkom niso niti malo zadovoljni. Ko dežuje, jim zamaka, reklamacije pa ne morejo narediti, saj je podjetje neodzivno, je za N1 povedala ena od strank iz okolice Celja, ki je pred dnevi podjetje prijavila policiji.

Kaj pravijo na policiji?

Po podatkih iz poslovnega registra je blagovno znamko Inplast najprej tržilo podjetje Plus plast, katerega lastnica in direktorica je Melita Zupanc. Letos spomladi so se začele blokade na treh njegovih bančnih računih in poleti je vse tri zaprlo. Je tudi na seznamu davčnih neplačnikov Finančne uprave RS.

Lani poleti je nato nastalo podjetje Inplast, katerega edini lastnik in direktor je Klavdijo Sivka. A več znakov kaže, da sta podjetji - in lastnika - povezani, piše N1.

Na vprašanje, ali podjetji Plus plast in Inplast zaradi domnevnih goljufij preiskujejo tudi policisti, na policiji zaradi varstva osebnih podatkov niso mogli odgovoriti. Potrdili pa so, da zaradi suma storitve kaznivega dejanja poslovne goljufije poteka preiskava. Oškodovanih naj bi bilo več oseb. "Več podatkov vam ne moremo posredovati zaradi varovanja interesa preiskave," so za portal zapisali na Policijski upravi Celje.

Obe podjetji, tako Inplast okna kot tudi Plus plast, sta zelo dobro znani tudi tržnim inšpektorjem. Zoper Inplast so letos prejeli pet prijav, v katerih prijavitelji podjetju očitajo neizpolnitev pogodbenih obveznosti, neizpolnitev obveznega jamstva za skladnost blaga ter nepošteno poslovno prakso. Zoper Plus plast pa je tržni inšpektorat lani in letos prejel skupno 14 prijav.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta