Nekatere barve vam sploh ne pristajajo. Veste, kateri tip ste?

Bonbon Bonbon
06.04.2021 06:00
Vsakdo med nami ima lestvico svojih priljubljenih barv - nekdo se zavija v večno črno, kdo drug prisega na drzno rdečo, tretjemu so pri srcu pastelne barve. Stvar osebnega okusa pač. Ni pa nujno, da se nam barve, ki so nam najbolj všeč, tudi najbolje podajo. S tem področjem se ukvarja vse več strokovnjakov za barvno svetovanje, ki pravijo, da se s pravimi barvami navidez pomladimo, saj se v njih najbolje počutimo in poudarimo svoje naravne dobre lastnosti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Barvno svetovanje je pravzaprav samo nadaljevanje aromaterapije, ki nam s primernimi barvami daje energijo in nas tudi zdravi - v pravi barvi oblačil in ličil se bomo tudi bolje in lepše počutili, pa še oblačila, izbrana na osnovi naše individualne barvne lestvice, je med seboj mogoče poljubno kombinirati.

Ločimo štiri osnovne tipe glede na barvo kože in las: hladni poletni in zimski ter topli pomladni in jesenski. Barve hladnih tipov so kovinske, razlika med poletnim in zimskim je ta, da so pri prvem bolj nežne, pri drugem pa bolj intenzivne. Za tople pomladne in jesenske tipe so sončne barve zemlje, ki so, podobno kot pri hladnih tipih, pri pomladnih manj izrazite, pri jesenskih pa zelo intenzivne.

Profimedia

In kako pri nekom določimo njemu primerne barve? S pomočjo barvnih rutic, ki jih barvni svetovalec polaga k obrazu. Lasje so strogo speti nazaj, koža je očiščena, rutice različnih barv pa odsevajo na obrazu pozitivno ali negativno energijo. Na podlagi kožnega pigmenta je nato določena barvna lestvica, takrat izvemo, v katero skupino sodimo, ali med hladne ali tople, pomladne, poletne, jesenske ali zimske tipe. Podobno svetovalec določi še ustrezno barvo las, lahko pa tudi ličenje, ustrezno dišavo, obliko očal ...

Ko imamo "svoje" barve, ponavadi nam barvni svetovalec izroči tudi našo barvno lestvico, ugotovimo, da se barve med seboj prelivajo in da jih lahko med seboj tudi poljubno kombiniramo. Tako bistveno zmanjšamo stroške za oblačila, obutev, dodatke in ličila - posebno za ženske je bojda značilno, da včasih kupijo oblačilo, ki ga z ostalimi stvarmi v omari ne morejo kombinirati. Poleg tega strokovnjaki pravijo, da ženske bolj kot moški podlegajo aktualnim modnim zapovedim, tako glede krojev kot barv, ne glede na to, ali se jim podajo. Moški naj bi imeli bolj izostren občutek za barve.

Profimedia

Ne glede na barve, ki pristajajo našemu tipu kože, pa je pomembno, da pri izbiri upoštevamo tudi svoj značaj in med predlaganimi barvnimi odtenki izberemo tiste, ki upoštevajo naš slog oblačenja, ličenja - če smo umirjeni, naj bodo takšne tudi naše barve, če smo drzni, poiščimo kontraste.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta