Štuhčeva z novo uvrstitvijo v top 10 dobila smukaško potrditev

STA, A.L.
19.12.2020 12:19
Ilka Štuhec je drugi smuk sezone 2020/21 svetovnega pokala alpskih smučark v Val d'Iseru znova končala v najhitrejši deseterici. Četrtemu mestu s petkovega smuka je danes dodala uvrstitev na sedmo mesto. Osmo zmago v svetovnem pokalu, peto smukaško, je vpisala Italijanka Sofia Goggia, ki je bila v petek druga.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Pred nastopom Štuhčeve so bile na vrhu tekmovalke, ki so bile, sicer v nekoliko drugačnem sosledju, najhitrejše tudi na petkovem smuku.

Olimpijska smukaška svetovna prvakinja ter lastnica smukaškega malega smukaškega kristalnega globusa, ItalijankaSofia  Goggia in Švicarka Corinne Suter (+0,24), ter na tretjem mestu Američanka Breezy Johnson (+0,27).

In takšen vrstni red je ostal tudi po nastopu slovenske smukaške šampionke.

Smuk se še ni končal, a ne kaže, da bi lahko katera od tekmovalk s slabšimi številkami ogrozila razvrstitev najboljših. Na startu s številko 50 je tudi Maruša Ferk.

Tekmovalni konec tedna v Val d'Iseru se bo sklenil v nedeljo s prvim ženskim superveleslalom sezone, potem ko sta odpadli obe preizkušnji te discipline v začetku decembra v St. Moritzu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta