Olimpijske igre: Cimri sta si podredili svet!

Urša Bogataj je postala šele druga Slovenka z zlato olimpijsko medaljo na zimskih igrah. Na isti tekmi so se z bronom sanje uresničile tudi Niki Križnar

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Urša Bogataj (levo) in Nika Križnar

Christian Bruna

"Sanje so se uresničile, meni definitivno. Urši pa tudi," je, objeta z Urško Bogataj, olimpijsko prvakinjo v smučarskih skokih, bron pokomentirala Nika Križnar. Ja, besede ji gredo bolje z jezika kot Urši Bogataj, s katero so sicer najboljši prijateljici.

Prva violina nocoj je bila Urša: "Zelo sem vesela, da nama je uspelo. Zmeraj sem si tega želela, da sva obe na stopničkah. Tako je bilo že v Courchevelu. Tam sva jokali od sreče, saj sva dobri prijateljici, imava se lepo. Saj niti ne vem, kako nama je to uspelo, a očitno nama je. Meni se je uspelo zbrati in izvesti dva odlična skoka. V prvi seriji sem celo skočila rekord skakalnice in že takrat sem bila tako zadovoljna, kot da bi že naredila vse. Potem sem v finalu skočila razbremenjena," je dosežek komentirala Bogatajeva.

Kimimasa Mayama

Drugo mesto na olimpijski tekmi je osvojila Nemka Katharina Althaus, sicer vodilna po prvi seriji. Peta je bila Ema Klinec, deveto mesto pa je pripadlo "najslabši" Slovenki na tekmi - Špeli Rogelj. Ja, tako močno ekipo ima Slovenija v ženskih smučarskih skokih. Zasluga za to gre nedvomno trenerju Zoranu Zupančiču, ki je dekleta najbolje uspel pripraviti prav za najbolj pomembno tekmo sezone, štirih let: "Po vseh stresnih časih, res napetem januarju, po trepetanju, ko se ni vedelo niti to, ali bomo lahko odpotovali na Kitajsko in potem, ko smo tudi tukaj šli skozi zelo naporen protokol, se je videlo, da so dekleta bila pripravljena. Šli smo celo na vse tri medalje, dobili smo dve. Tudi prvo zlato za smučarske skakalce v zgodovini."

Hannah Mckay

Dekleta imajo na teh igrah samo eno tekmo, Bogatajeva in Križnarjeva bosta nastopili še na mešani ekipni tekmi.

Kai Pfaffenbach
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta