Anamarija Lampič že osvojila mali kristalni sprinterski globus

STA, A.L.
24.02.2021 07:31
Najboljša slovenska športnica lanskega leta Anamarija Lampič je predčasno osvojila mali kristalni sprinterski globus v svetovnem pokalu. Mednarodna smučarska zveza (Fis) je objavila končni vrstni red sezone 2020/21 v sprintih in potrdila, da po sedmih tekmah v tej disciplini v sezoni ne bo več tekmovanj razen na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Lampičeva, ki bo na SP v četrtek v krogu favoritinj za odličja na SP v Nemčiji, je po sedmih tekmah sezone v sprintih osvojila 402 točki, Švicarka Nadine Faehndrich na drugem mestu 296, Švedinja Linn Svahn na tretjem mestu 275 točk, osma pa je bila druga Slovenka Eva Urevc s 189 točkami.

Lani je Svahnova v prav tako zaradi pandemije novega koronavirusa predčasno končani sezoni svetovnega pokala osvojila prvo mesto v sprintih, Lampičeva je bila tretja.

Petindvajsetletna Lampičeva je druga Slovenka v zgodovini smučarskih tekov, ki je osvojila mali kristalni globus. Petri Majdič je to uspelo trikrat, in sicer v sezonah 2007/08, 2008/09, ko je bila z drugim mestom tudi v skupnem seštevku najbližje velikemu globusu, ter v sezoni 2010/11.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta