(VIDEO) Z novim vozilom hrvaškega proizvajalca Rimac pri Dubrovniku divjal s hitrostjo 232 kilometrov na uro

M.R.
03.06.2021 15:01
Na družbenih omrežjih se je pojavil posnetek voznika, ki po jadranski magistrali pri Dubrovniku z novim električnim osebnim vozilom hrvaškega proizvajalca Rimac vozi s hitrostjo prek 230 kilometrov na uro.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Hrvaški spletni portal Index je poslal vprašanje policiji, ali obravnava ta postopek. Dobil je odgovor, da je s posnetka razvidno, da je voznik grobo prekoračil omejitev hitrosti, ki je na tistem delu omejena na 90 kilometrov na uro. Zaradi tega bo proti 41-letnemu vozniku na občinskem sodišču vložen obtožni predlog.

V podjetju Rimac so namreč pred kratkim predstavili nov model vozila Nevera, ki ima kar 1408kW moči (1914 konjskih moči), navora ima 2360 Nm, do 100 kilometrov na uro pospeši v 1,97 sekunde, hitrost 300 kilometrov na uro pa doseže v 9,3 sekunde. Sicer lahko doseže hitrost 412 kilometrov na uro. S polno baterijo naj bi prevozili 550 kilometrov.

Spletni portal Dubrovački dnevnik je včeraj objavil članek, v katerem so napovedali testne vožnje z novim modelom avtomobila družbe Rimac za potencialne kupce. Testiranje in poskusne vožnje naj bi se odvijale tudi na magistrali. A policija pravi, da dotična testna vožnja ni bila prijavljena. To je tudi razvidno s posnetka, saj se na njem vidi več vozil, ki vozijo v nasprotni smeri. 

Iz podjetja Rimac pa so za časnik Večernji list sporočili, da vsem gostom pojasnijo, da morajo na javnih cestah spoštovati prometne predpise. Brez izjeme. "Imajo priložnost, da preizkusijo vozilo, kako se obnaša v vsakodnevnih situacijah na javnih cestah in v prometu, testiranje višjih hitrosti pa naj se opravi na za to predvidenih stezah," so še sporočili iz podjetja Rimac.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta