(VIDEO) Laura Biondo je v svojo zbirko svetovnih rekordov dodala še enega. Tudi tokrat brez žoge ni šlo

Gr.G.
10.08.2020 18:12

Atletinja je morala pokazati veliko mero spretnosti in koncentracije, saj je morala biti pozorna tako na žogo kot na trak tekalne steze, ki se je vrtel pod njenimi nogami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Venezuelska nogometna zvezdnica Laura Biondo je v svojo zbirko svetovnih rekordov dodala še enega. V eni minuti se je največkrat (170-krat) dotaknila nogometne žoge, pri tem pa je tekla na tekalni stezi. Trak se je moral vrteti vsaj s hitrostjo 6,5 km/h, so ob tem zapisali pri Guinnessovi knjigi rekordov, kjer so ji dosežek priznali.
{embed_youtube}https://youtu.be/wp_abt688V0{/embed_youtube}
Laura se je z nogometom pričela ukvarjati, ko je bila stara šele 10 let, že zelo zgodaj pa se je usmerila v prosti slog, torej izvajanje različnih trikov z žogo. Njen vzornik je bil Argentinec Diego Maradona, ki je že leta 1980 z žogo izvajal različne trike, kot del ogrevanja.
Danes 31-letna športnica je lastnica še štirih Guinnessovih rekordov. Tako se je med drugim v Guinnessovo knjigo zapisala kot ženska z največ dotiki nogometne žoge z glavo v eni minuti (206) in ženska z največ dotiki nogometne žoge z golenico v eni minuti (105). 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta