Veste, čemu služi žepek v ženskih spodnjicah?

18.08.2021 10:25
Čeprav je splošno prepričanje drugačno, žepek ni namenjen nošnji predmetov. Tukaj je, da bi zmanjšal stik s sintetičnimi materiali, ki spodbujajo razvoj bakterij in vnetij.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Tako majhna reč, pa tako pomembna, sploh ko govorimo o spodnjem perilu, ki je narejeno iz sintetičnih materialov. Ženske spodnje hlačke imajo pogosto skrivnostni žepek in ta je že nekaj časa predmet živahne razprave. Čemu služi? Vsekakor ne temu, da bi v njem shranjevali kar koli. Teorija, da so si ga oblikovalci perila izmislili zato, da bi ženske v njem skrile kondom, ne pije vode, saj za kakovost kondoma hramba na tako toplem mestu ni dobra.

Profimedia

Žepek iz vpojnega, zračnega materiala všijejo v hlačke, ker pa bi na dveh mestih šivi lahko neprijetno dražili kožo, blaga na teh mestih me prišijejo na hlačke. Tako nastane nekaj podobnega žepu, za katerega moški zmotno menijo, da je namenjen shrambi ... česar koli pač že. 

Funkcija žepka je ta, da zmanjšuje stik kože z umetnimi materiali, za katere je znano, da spodbujajo razmnoževanje bakterij in tako povečujejo možnost vnetja. Ženski intimni deli tako lažje dihajo, hkrati mehko blago vpija tudi morebitne telesne tekočine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta