Poreden začetek dneva: Zato je dobro to početi zjutraj

D.Ži
23.07.2019 11:09

Ne skrbite zaradi zadaha in zabuhlega obraza, jutranje mečkanje vam prinaša številne nagrade.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Vam ni do jutranjega teka? Nič hudega. Obstaja aktivnost, s katero lahko dan začnemo mnogo bolj zabavno, pa še v dobri formi nas ohranja. Celo znanstveno je dokazano, da jutranji seks dobro vpliva na krvožilni sistem in krepi srce.
Kdor se boji jutranjega zadaha ali jutranje zmečkanega, zabuhlega obraza, lahko hitro najde položaj z manj obraznega stika ali pa se odloči za vročo akcijo pod tušem. Primerna sta pasji položaj in žličkanje.
Jutranji seks naj bi pokuril kar nekaj kalorij, pospešil kri po žilah in posledično bolje prekrvavil tudi možgane. Med seksom se v telesu sproža oksitocin, ki mu pravijo tudi "hormon cartanja". Skrbi za tesnejšo povezanost med partnerjema, zlasti zjutraj, ko se k spolnemu odnosu spravimo polbudni in se na ta način zelo prijetno zbudimo. Zakaj ne bi v poletni dan stopili z jutranjim kvikijem?
Raziskave so pokazale, da orgazem v telesu niža raven stresnega hormona kortizola. Kar je super, če vam sodelavci žrejo živce in se pisarniška miza šibi pod delom. Z jutranjim seksom se boste dobro oborožili za še en težek dan v službi, zlasti če nas med delom spremlja spomin na jutranje dogodivščine.
Pri moških je raven testosterona najvišja med 4 in 6 uro zjutraj. Moškim prav tako ni potrebno posebej predstavljati jutranje erekcije. Škoda bi bilo te jutranje razvnetosti ne izkoristiti. Seks zvečer pogosto odpade zaradi utrujenosti in psihične izčrpanosti. Orgazem naj bi stopnjeval tudi občutek sreče. Seks hormone sreče ponese do vsake celice.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta