Ikea svari: Vsi, ki ste kupili skodelico, ki je v prodaji od oktobra, jo vrnite, vsebuje nevarne snovi

A.L.
15.01.2020 14:36

V Ikei so se sicer že pred mnogimi leti odločili prepovedati uporabo ftalatov v izdelkih, ki pridejo v stik z živili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Švedski trgovski gigant Ikea poziva vse stranke, ki imajo doma potovalno skodelico iz serije Troligtvis z oznako "narejeno v Indiji", da prenehajo z njeno uporabo, danes poročajo tuji mediji. Zadnja poročila, ki temeljijo na preizkusih, namreč kažejo, da lahko izdelek vsebuje vsebnost določenih kemikalij, ki presegajo dovoljene meje. Zdaj trgovec vse, ki imajo skodelico doma, poziva, naj jo vrnejo v katero koli Ikeino trgovino, ves izkupiček pa jim bodo vrnili.
{twitter}https://twitter.com/SingaporeNewsSG/status/1217427983520002048{/twitter}
Kot so pojasnili v podjetju, so vsi Ikeini izdelki nenehno testirani, vselej pa morajo biti v skladu z veljavnimi standardi in zakonodajo ter lastnimi zahtevami. Zadnja tovrstna preiskava je pokazala, da bi lahko potovalna skodelica Troligtvis vsebovala previsoke vrednosti dibutil ftalata (DBP). 
{twitter}https://twitter.com/STcom/status/1217363118734692352{/twitter}
V Ikei so se sicer že pred mnogimi leti odločili prepovedati uporabo ftalatov v izdelkih, ki pridejo v stik z živili. Potovalna skodelica Troligtvis je v prodaji od oktobra 2019, še sporočajo kupcem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta