Ikea spreminja poslovni model: namesto trgovin sprehajališč mini razstavni prostor in prodaja prek spleta

GR.G.
22.11.2019 14:37
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

Ikea je znana po ogromnih trgovinah, v katerih se lahko kupci dobesedno izgubijo in preživijo veliko časa, zato ni malo obiskovalcev, ki se odločijo med nakupovanjem celo okrepčati z mesnimi kroglicami. Vendar pa se pri prodaji pohištva dogajajo tektonski premiki. Švedski prodajalec se namesto prepoznavnih velikih sprehajališč, značilnih za verigo, v duhu nakupovalnih sprememb odloča za postavitev mini trgovin v središčih velikih mest. 
Naložiti izdelek v nakupovalni voziček in kupljeno nemudoma odpeljati domov, kar je Ikeo po mnenju mnogih naredilo tako popularno, v novih mini trgovinah tako ne bo več mogoče. Kot razlog za menjavo strategije švedski prodajalec pohištva navaja, da se ljudje vse pogosteje po nakupih odpravljajo brez avtomobila, statistike pa kažejo, da je število obiskovalcev trgovin v prejšnjem poslovnem letu upadlo, medtem ko naj bi se število kupcev prek spleta povečalo celo za 50 odstotkov.

Mitja Sagaj
Ikea
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta