(FOTO) Hrvaška: Turistka sprva mislila, da so jo popikali komarji, potem pa je pristala na urgenci

A.L.
05.07.2019 09:57

Turistka je o dogajanju obvestila tudi lastnika apartmaja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Hrvaški Jutarnji list je pred dnevi poročal o nenavadni zgodbi turistke, ki je minuli teden dopustovala v Zadru. Brazilka Renata Castro je bila nastanjena v privatnem apartmaju, kasneje pa se je o neprijetni izkušnji, ki jo je doživela prav tam, tudi razpisala. "Malo sem zaspala. Ko sem se zbudila, sem videla, da imam na obrazu nekaj rdečega. Mislila sem, da gre za pik komarja, zato temu nisem posvečala pozornosti," je, kot poroča Jutarnji list, zapisala Brazilka. Tekom dneva in ponoči je pike dobivala tudi po rokah, nogah, obrazu in ramenih. Odločila se je, da obišče dežurnega zdravnika na urgenci, ki ji je predpisal tablete proti alergiji.
{facebookpost}https://www.facebook.com/renata.castro.3517/posts/2361043490624125{/facebookpost}
Kasneje je Renata Castro sama ugotovila, kaj je vzrok njenih pikov. Stenice. "Pred tem nisem niti pomislila, da sploh še obstajajo. Spomnila sem se, da sem videla majhno žuželko, a ji nisem posvečala pozornosti." O insektih je takoj obvestila tudi lastnika apartmaja.

Strokovnjaki ne opažajo porasta stenic

Kot kaže, pa brazilska turistka ni bila izjema. Jutarnji list poroča, da so v preteklih tednih krožile vse glasnejše govorice o povečanem pojavu stenic po vsej Dalmaciji. Dr. Bernard Kaić, vodja Službe za epidemologijo nalezljivih bolezni s hrvaškega zavoda za javno zdravje, tega podatka ni potrdil in dodal, da stenice niso nevarne kot prenašalke bolezni. Podobno je za Jutarnji list zatrdil  Robert Zidar, direktor Službe sanitarne zaščite v splitskem Cianu. Povedal je, da ljudje vsako poletje kličejo zaradi stenic, a ne more trditi, da je letos tega kaj več. "Po naših podatkih se pogosteje pojavljajo v zadnjih 15 letih, vzporedno s porastom turizma," je povedal.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta