Tukaj je Beverly Hills, 90210

Denis Živčec Denis Živčec
10.08.2019 04:59

Da se v zaprašenem predalu z napisom Beverly Hills, 90210 spet nekaj dogaja, je postalo jasno maja letos, ko se je večji del ekipe serije spet zbral. Šlo je za snemanje novih delov. Fox je objavil posnetek njihovega srečanja, na katerem so Brenda (Shannen Doherty), Donna (Tori Spelling), Brandon (Jason Priestly), Steve (Ian Ziering), David (Brian Austin Green) in Andrea (Gabrielle Carteris). Sedeli so za mizo in brali scenarij.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Prav v teh dneh, ko je iz Hollywooda zazvenela grožnja, da bodo posneli novo različico božičnega filma Sam doma, z istega konca prihaja še ena izkopana mumija. Nekomu se je namreč zdelo potrebno v življenje obuditi kultno serijo devetdesetih. Beverly Hills, 90210. Zdaj, ko so nekdanje televizijske najstnice že globoko v menopavzi. Obstaja možnost, da bo Foxova domislica, ki je premierno startala 7. avgusta, uspešnica, a če nas je televizijska zgodovina kaj naučila, najverjetneje ne bo. V glavnem gre le za način, kako spet obrniti nekaj denarja, kar gre zelo na roko igralcem, s katerimi življenje skozi leta ni bilo vselej prijazno. Če bi izvirno serijo snemali danes, bi najbrž junaki serije ves čas naokoli tekali s pametnimi telefoni, večina komunikacije in spletk pa bi se zgodila preko facebooka in instagrama. No, vsaj najstnikov zrelim igralcem ni treba igrati. Le težko bi jim verjeli.

Življenje z igralci ni ravnalo v rokavicah

Življenje in usoda sta naredila svoje. Vseh ni več. Ponovno srečanje ekipe je pospremila velika žlica pelina. Marca je namreč za posledicami možganske kapi umrl ameriški igralec Luke Perry, zvezdnik iz slovite mladinske serije Beverly Hills, 90210. Star je bil 52 let. Perry je sicer pred tem v Los Angelesu snemal televizijsko serijo Riverdale, priredbo stripovske zgodbe o Archieju Andrewsu. Kap ga je zadela na dan, ko je televizija Fox napovedala obnovitev serije 90210. V Beverly Hillsu je Perry upodabljal Dylana McKaya, ki je skupaj z Brandonom in Brendo Walsh, Kelly Taylor, Donno Martin, Stevom Sandersom, Andreo Zuckerman in drugimi odraščal na sicer izmišljeni srednji šoli Beverly Hills, 90210 in se ubadal z "običajnimi" problemi in težavami najstnikov. Serija je poleg prijateljstva in ljubezni odpirala tudi aktualne teme, od alkoholizma med mladimi do nasilja v družini, zlorabe drog in podobno. Marca letos je umrl še en zvezdnik serije, Jed Allan, ki smo si ga bolj kot po 90210 zapomnili po vlogi C. C.-ja Capwella v limonadi Santa Barbara. "Zelo žalostno, da smo izgubili še enega kolega iz 90210," je zapisal njegov sin iz nanizanke Ian Ziering. Allen, ki je igral očeta Steva Sandersa, je dočakal 85 let.
Ustvarjanje nove serije je bilo živčno vse do zadnjega. 31. julija so televizijci olajšano potrdili, da se pred kamere vrača tudi Brenda. Ameriška igralka Shannen Doherty je sprva zavrnila, da bi s prvo ekipo nastopila v oživitvi serije, a si je premislila po smrti Perryja. "Kot del njegove filmske družine sem začutila, da je za vse pomembno, da se združimo in se mu poklonimo," je dejala.

Skoraj umrl tudi Brandon

Za las je šlo, pa bi ekipa 90210 ostala brez še enega igralca. Jason Priestley, ki ga najbolj poznamo po vlogi Brandona Walsha, danes k sreči ni več adrenalinski navdušenec, za kakršnega je veljal v mladosti. Pred mnogimi leti je doživel skoraj usodno nesrečo, ki je spremenila njegov pogled na življenje. Kot dirkalni voznik je utrpel hude poškodbe, po katerih je okreval več mesecev. Tedaj je z vso hitrostjo čelno priletel v zid na spidveju v Kentuckyju in se ob tem prvič zavedel, kako hitro se lahko življenje konča. ''Poškodoval sem si hrbet, zlomil obe nogi, nos mi je skoraj odtrgalo z obraza, ta del lobanje so mi morali preoblikovati. Pred tem nisem nikoli pomislil na minljivost. Veliko mojih bližnjih je že umrlo, a nikoli nisem pomislil, da se lahko to pripeti tudi meni. Celotna izkušnja je spremenila moj pogled na svet, danes cenim vsak dan posebej,'' pravi danes oče dveh otrok.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta