Kolumna Renata Baretića: Ni lagal, ampak se je reducirano izražal

Renato Baretić
17.02.2024 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia
Ravno na dan, ko se bo ta številka Večera znašla pred vašimi očmi, bo na zagrebškem Trgu svetega Marka potekal protest enajstih parlamentarnih strank, od fragmentirane in nekoordinirane sredine političnega spektra pa vse do šibke levice. Njihovi nameni so čisti, jasni, iskreno demokratični in - v teoriji - odrešilni za Hrvaško, ki si jo je popolnoma zasužnjila in prilastila ena sama stranka. Ali, natančneje povedano, en sam človek: Andrej Plenković, premier in predsednik HDZ.

Zadnja poteza, vsaj za zdaj, s katero ni ponižal samo opozicije, ampak tudi vse druge državljane z vsaj malo pameti in odgovornosti v glavi, je bila neomajno vztrajanje pri tem, da glavni državni odvetnik (včasih smo mu rekli glavni javni tožilec) postane močno kompromitirani človek, sodnik Ivan Turudić. O njem je bilo v preteklih dveh ali treh tednih razkritih toliko negativnih dejstev, da se noben dostojen premier nobene urejene države ne bi hotel z njim znajti niti na isti fotografiji, kaj šele, da bi neomajno in brezsramno vztrajal, da je ravno tak človek imenovan na čelo najvišjega državnega organa kazenskega pregona, torej tistega, ki bo odločal o tem, koga je treba kazensko preganjati in koga pustiti pri miru.

Bi radi slišali primer? Evo, nedavno je bil ta Turudić (s še tremi statisti, ki so glumili njegove protikandidate) zaslišan pred parlamentarnim odborom za pravosodje. Med tem zasliševanjem se je dvakrat jasno, odkrito in preverjeno - zlagal.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta